5 лайфхаків із СРСР, які прижилися і тепер з нами навічно (ФОТО)

Деякі хитрощі насправді досить кумедні

У радянські часи багато людей навчилися винахідливості. У сільській місцевості, до прикладу, дехто й досі пам'ятає, як економити воду у зливному бачку. А пройшло, на секундочку, років 50

Минуле стає все більш примарним, але багато тогочасних порад й досі актуальні.

Не викидали пляшки та коробки

Справжні радянські домогосподарки знаходили практичне застосування кожному предмету, який, на перший погляд, був абсолютно непотрібним. Багато хто займався збором пластику — і неспроста: навесні пластикові пляшки використовували для розсади. Так же роблять наші бабусі-дідусі й сьогодні.

 Цеглина у зливному бачку

Метод застосовували не всі — усе-таки тарифи на ЖКП були демократичними, однак за допомогою цегли чи величезної каменюки можна було добряче заощадити на витраті води.

У багатьох домівках й досі можна знайти цеглину у бачку, хоча вже давно вигадали унітази з подвійною кнопкою змиву: одна — для спуску повного бачка, друга — для половини об’єму набраної води.

 Друге життя для порваних колготок

Капронову тканину, що розтягнулася, використовували для зберігання цибулі. Також — у сезон — нею підв'язували всілякі рослини на дачі. А ще старі колготи використовували як чохол на віник, аби з нього не вилазила солома.

 Економія продуктів

До їжі ставлення було зовсім іншим — особливо у старших поколінь, які пам'ятали голодні воєнні роки. Більшість продуктів йшли у переробку. З хліба, наприклад, робили сухарі, а з фруктів варили варення, яке згодом мало всі шанси перетворитися на самогон.

 Сода — універсальний помічник

Її використовували для приготування купи всіляких продуктів, насамперед — для випічки. Соду додавали для погашення оцтовою чи лимонною кислотою, а також у тісто (аби надати йому пишності). Також соду постійно юзали для миття посуду та прочистки каналізації.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень