Синдром жебрака: 7 звичок з СРСР, яких давно пора позбутися (ФОТО)

Речі, що псують враження про господаря дому

Низка речей домашнього вжитку, одяг і навіть деякі звички можуть серйозно зіпсувати враження про господаря будинку. Більшість із них – родом із СРСР.

Відомий білоруський блогер Максим Мирович виділив кілька головних речей, яких варто якнайшвидше позбутися. Він заявляє, що їхня присутність у будинку «видає у своєму господарі жебрака».

– Що найцікавіше – насправді людина може бути досить заможною, але з якоїсь причини продовжує користуватися цими речами. Чому так відбувається – для мене велика загадка, – пише блогер.

 

Речі часів СРСР, які підпадають під «синдром жебрака»

Чайний гриб. Для тих, хто не в курсі: цю дивну штуку спеціально вирощують у 3-літровій банці, накритій марлею. В банку наливають чай та закидають субстанцію, названу «чайним грибом». Скислий напій чимось нагадує квас.

– Банка з чайним грибом виглядає вкрай огидно і нагадує чи то якусь лікарняну сечу, чи мариновані млинці, чи якогось заспиртованого прибульця з Кунсткамери, – оцінив Мирович популярний напій із СРСР.

Другим у його списку виявився синій спортивний одяг та майки «алкоголічки», які були вкрай популярними раніше.

На його думку, це негарний одяг, який досі продовжують носити. Блогер також підкреслив, що свого часу він був недорогим і купували його переважно ті, хто не мав зайвих грошей. А значить, такий одяг продовжує «стійко асоціюватися зі злиднями».

Ще однією «злиденною річчю» Мирович назвав посуд з «позолотою» та квіточками.

– Якщо у вас вдома досі збереглися старі радянські сервізи із псевдозолотими смужками та малюнками у квіти, терміново їх викидайте, – закликав він

За його словами, такий посуд виглядає моторошно і його не варто виставляти на стіл, приймаючи гостей.

Наступними у списку виявилися речі, перемотані синьою ізоляційною стрічкою. Він зазначив, що таким речам уже давно місце на смітнику.

Він погодився, що в СРСР, можливо, було важко дістати деякі предмети побуту, але наголосив, що зараз подібних складнощів немає. А їхня наявність у будинку нічого хорошого про їхнього господаря не говорить.

Викинути у сміття він також закликав і коробки з мотлохом та іржаві цвяхи. Каже, у багатьох радянських квартирах досі зберігаються такі «скарби» – у шафці над унітазом.

– Там лежать всілякі іржаві цвяхи, напилки без ручок, шматки велосипедних камер, іржаві скріпки, шурупи, мотки колись вкраденого алюмінієвого дроту, дерев'яні котушки з-під ниток, винні пробки, металеві кульки загадкового походження та підшивка «Наука та Життя» за 1986-1989 роки.

Мирович наголошує, що «краще один раз пошкодувати, що під рукою немає якогось шурупа і піти купити його в господарському магазині, ніж 30 років дивитися на цей іржавий мотлох».

Потрапили до цього злиденного списку і 3-літрові банки. Мовляв, збирають їх тільки жебраки.

– Похмурі ряди 3-літрових банок можуть також зберігатися в сучасній шафі-купе на верхніх полицях, що виглядає особливо безглуздо, – заявив Мирович.

Він закликав тих, хто не консервує, а просто складає в затишних місцях склотару, позбутися її.

Ну, і насамкінець він звернув увагу на балкон, зазначивши, що якщо у людини на балконі досі зберігається мотлох, потрібно взяти себе в руки і просто винести непотріб на смітник. Це стосується старих журналів, поламаних меблів, велосипеда «Орлятко» та інших символів радянського часу.

– У наші дні вже соромно мати захаращений балкон або лоджію, – каже блогер.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень