Лавровий лист у супі: коли його класти і чи діставати після приготування

Тонкощі використання лаврового листа

Уявити приготування їжі без лаврового листа напевно неможливо. Аромат спеції не сплутати ні з чим. А щоб отримати весь аромат з лаврушки, потрібно знати, на якому етапі приготування її потрібно покласти. 

Коли класти

Додавати лавровий лист треба за 5 хвилин до його готовності. Для легшого аромату можна додати лист безпосередньо перед тим, як будете вимикати плиту або знімати суп з вогню.

Скільки класти 

На 1 літр рідини зазвичай – 1 лавровий лист. Перш ніж покласти лист у страву, його треба обов’язково помити. Адже на виробництві листя очищення не проходить. Після цього потріть листочки між собою. Це допоможе розкрити їхній аромат. Додавати лаврушку можна у перші та другі страви. Але у курячий бульйон, цибульний або вершковий лавровий лист краще не класти.

Чим замінити лавровий лист

Лавровий лист найкраще поєднується з запашним перцем горошком. А замінити його можна базиліком, чебрецем, розмарином або сумішшю пряних трав. У курячому супі замінити лаврушку можна селерою і петрушкою.

Чи потрібно виймати лавровий лист

Ця спеція може надати супу легку гірчинку, тож лавровий лист потрібно вийняти через 10-15 після хвилин. Втім, така гірчинка шкоди здоров'ю не спричинить, тут лише питання смаку.

Джерело: Ukr.Media.    

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень