День Валентина за Клопотенком: ідеальна добірка рецептів, щоб потішити кохану людину

Євген Клопотенко радить готувати саме це

Євген Клопотенко поділився підбіркою рецептів на День святого Валентина. Готуючи страви з неї, можна цілий день тішити себе та свою кохану або коханого.

На сніданок зірковий шеф радить приготувати сирники зі згущеним молоком.

- Залітаємо в цей день з найкращого. Опціонально можна ще каву або чай в ліжко зробити. Але будьте обережні, один хибний крок і все опиниться на ліжку, а від цього магія сирників не рятує.

Для приготування тіста викладіть у миску 330 г сиру. Вбийте у миску до сиру 1 яйце та додайте 1 ст. л. цукру. Далі додайте 90 г борошна та дрібку солі. Добре вимішайте тісто, аби воно мало однорідну консистенцію. Скатайте з тіста «ковбаску» та розділіть її ножем на 6 рівних частин. Скатайте з кожної частини кульку, приплюсніть та вкладіть у кожну по 1 ч. л. вареного згущеного молока. Заліпіть краї, як у вареника, тоді ще раз трохи приплюсніть, аби надати вигляду сирника. Запаніруйте кожен сирник у борошні. Смажте сирники на олії на розігрітій пательні з обох боків до золотавої скоринки.

Оскільки 14 лютого випадає понеділок, приготуйте на роботу коханій/коханому перекус із собою: вівсяний батончик або сендвіч Курано.

Вівсяний батончик:

Насипте у миску 100 г вівсяної суміші пластівців. Додайте до миски 2 ст. л. цільнозернового борошна, 50 г кокосової олії або м'якого вершкового масла, дрібку солі, 1 ч. л. меленої кориці, 50 мл олії, 80 г меду, 1 ст. л. цукру, 150 г родзинок і 100 г мигдалю, попередньо подрібнивши його будь-яким зручним способом. Суміш ретельно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в загальній масі.

Форму для запікання вистеліть пергаментом і перекладіть отриману масу. Дуже щільно утрамбуйте за допомогою ложки або денця склянки. Випікайте в духовці при температурі 160 градусів протягом 30-35 хвилин. Дайте масі повністю охолонути у формі і приберіть в холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч, щоб вміст стабілізувався. Остиглий пласт наріжте зручними шматочками - у формі батончика або квадратів.

Сендвіч Курано:

Свинину необхідно запекти попередньо. Краще вибирайте м'ясо з мінімальною кількістю жил, я використовував задню частину (яблучко). Запікайте м'ясо за температури 180 градусів 40 хвилин.

Розріжте міні-багет уздовж навпіл, можна не дорізати до кінця, так зручніше буде його смажити. Нижню частину змастіть 2 ст. л. домашнього майонезу і 2 ст. л. не гострої гірчиці. Зверху викладіть 4 скибочки попередньо запеченої свинини. Перед тим, як нарізати, дайте м'ясу трохи охолонути. Далі викладіть 4 скибочки шинки і стільки ж скибочок сиру. Вибирайте сир на свій смак, я використовував швейцарський. Наріжте 2 мариновані огірки якомога більше тонкими поздовжніми слайсами і викладіть зверху на сир. Закрийте сандвіч.

Розтопіть трохи вершкового масла, повинно вийти приблизно 3 ст. л. розтопленого. Змастіть булочку з усіх боків розтопленим вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.

Добре розігрійте пательню гриль і викладіть сандвіч. Можна використовувати і звичайну пательню. Добре притисніть сендвіч рукою, щоб на булочці утворилися красиві смужки.

- Вечеря має бути особлива, бо темрява на вулиці дає достатню порцію інтимності. Запаліть свічки. Так треба.

На стіл Клопотенко радить подати пасту з лососем та грецький салат

Паста з лососем:

Наріжте 200 г слабосоленого лосося тоненькими смужками приблизно однакового розміру.

Відваріть 200 г спагеті в підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці, але менше на 1 хвилину. Відкиньте пасту на друшляк і поверніть у ту ж каструлю, в якій вона варилася. Влийте в каструлю 50 мл вершків жирністю 33%. Додайте в каструлю до пасти з вершками нарізані слайси лосося.

Натріть на дрібній тертці 20 г пармезану або використовуйте вже натертий. Додайте половину пармезану до пасти. Перемішайте спагеті і готуйте на слабкому вогні ще 1 хвилину. При подачі посипте рештою пармезану і свіжомеленим чорним перцем.

Грецький салат:

Візьміть глибоку миску або салатницю. Всі інгредієнти салату нарізайте та одразу перекладайте в неї. Якщо готуєте салат взимку, використовуйте томати чері, вони все ж таки смачніші та ароматніші за тепличні. У сезон овочів використовуйте будь-які томати, головне – м'ясистих сортів. Візьміть 200 г томатів чері або 2 середні томати. Перші помийте та розріжте навпіл. Якщо використовуєте звичайні томати, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та наріжте середніми кубиками. Перекладіть у миску. Огірок помийте, розріжте навпіл, а потім наріжте кожну половинку півкільцями товщиною 0,5 см. Якщо потрібно, очистьте шкірку огірка. Перекладіть у миску до томатів. 

Солодкий перець помийте, розріжте навпіл, видаліть плодоніжку та насіння, а потім наріжте кубиком приблизно такого розміру, як і томати, якщо використовували звичайні, а не чері. У традиційному рецепті грецького салату використовується зелений солодкий перець, але можна замінити його червоним, помаранчевим або жовтим. Нарізаний перець перекладіть у миску. Половину червоної цибулі наріжте або півкільцями, або пір'ям. Також перекладіть у миску до всіх інгредієнтів салату.

Якщо готуєте грецький салат у порційних тарілках, шматок фети покладіть зверху на овочі. Потім кожен, хто куштуватиме страву, сам наріже сир так, як йому заманеться. Якщо готуєте грецький салат на загальний стіл, 200 г сиру фети наріжте великим кубиком. Але додайте в миску в останню чергу. До всіх овочів додайте 50 г оливок без кісточок.

Посипте салат 1-2 ч. л. сухого орегано. Заправте 3-4 ст. л. оливкової олії. Акуратно перемішайте, використовуючи дві ложки. Додайте в миску нарізану кубиками фету. Акуратно перемішайте, щоб шматочки фети залишилися цілими. Соліть салат в останню чергу, оскільки через цей інгредієнт овочі почнуть пускати сік. Пам'ятайте, що й фета, і оливки – солоні, тому спочатку спробуйте салат, а потім додавайте сіль.

Десерт повинен бути супер простим, щоб ви встигли його приготувати.

- Це будуть цукерки із сухофруктів. Для них потрібно буквально 15-20 хв вашого часу. 

Візьміть 500 г фініків, видаліть кісточки, м’якоть розберіть на частини і відправте в чашу блендера. Додайте до фініків 3 ст. л. кероба. Подрібніть для отримання однорідної маси. Потім у масу до кероба та фініків додайте 30 мл кокосових вершків і ще раз добре подрібніть. Сформуйте з отриманої маси кульки одного розміру.

Розділіть цукерки на 3 частини. Першу частину фінікових цукерок обваляйте в 2 ст. л. кероба. Очистіть від шкаралупи 100 г фісташок і порубайте ножем. Це ж зробіть і з 100 г волоського горіха. Другу частину фінікових трюфелів обваляйте в подрібнених крихтах фісташок. Третю частину цукерок обваляйте в крихті з волоських горіхів. Поставте всі трюфелі в холодильник на кілька годин.

Джерело: Гастропріхожанє

Рецепти: Клопотенко

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень