День Валентина за Клопотенком: ідеальна добірка рецептів, щоб потішити кохану людину

Євген Клопотенко радить готувати саме це

Євген Клопотенко поділився підбіркою рецептів на День святого Валентина. Готуючи страви з неї, можна цілий день тішити себе та свою кохану або коханого.

На сніданок зірковий шеф радить приготувати сирники зі згущеним молоком.

- Залітаємо в цей день з найкращого. Опціонально можна ще каву або чай в ліжко зробити. Але будьте обережні, один хибний крок і все опиниться на ліжку, а від цього магія сирників не рятує.

Для приготування тіста викладіть у миску 330 г сиру. Вбийте у миску до сиру 1 яйце та додайте 1 ст. л. цукру. Далі додайте 90 г борошна та дрібку солі. Добре вимішайте тісто, аби воно мало однорідну консистенцію. Скатайте з тіста «ковбаску» та розділіть її ножем на 6 рівних частин. Скатайте з кожної частини кульку, приплюсніть та вкладіть у кожну по 1 ч. л. вареного згущеного молока. Заліпіть краї, як у вареника, тоді ще раз трохи приплюсніть, аби надати вигляду сирника. Запаніруйте кожен сирник у борошні. Смажте сирники на олії на розігрітій пательні з обох боків до золотавої скоринки.

Оскільки 14 лютого випадає понеділок, приготуйте на роботу коханій/коханому перекус із собою: вівсяний батончик або сендвіч Курано.

Вівсяний батончик:

Насипте у миску 100 г вівсяної суміші пластівців. Додайте до миски 2 ст. л. цільнозернового борошна, 50 г кокосової олії або м'якого вершкового масла, дрібку солі, 1 ч. л. меленої кориці, 50 мл олії, 80 г меду, 1 ст. л. цукру, 150 г родзинок і 100 г мигдалю, попередньо подрібнивши його будь-яким зручним способом. Суміш ретельно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в загальній масі.

Форму для запікання вистеліть пергаментом і перекладіть отриману масу. Дуже щільно утрамбуйте за допомогою ложки або денця склянки. Випікайте в духовці при температурі 160 градусів протягом 30-35 хвилин. Дайте масі повністю охолонути у формі і приберіть в холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч, щоб вміст стабілізувався. Остиглий пласт наріжте зручними шматочками - у формі батончика або квадратів.

Сендвіч Курано:

Свинину необхідно запекти попередньо. Краще вибирайте м'ясо з мінімальною кількістю жил, я використовував задню частину (яблучко). Запікайте м'ясо за температури 180 градусів 40 хвилин.

Розріжте міні-багет уздовж навпіл, можна не дорізати до кінця, так зручніше буде його смажити. Нижню частину змастіть 2 ст. л. домашнього майонезу і 2 ст. л. не гострої гірчиці. Зверху викладіть 4 скибочки попередньо запеченої свинини. Перед тим, як нарізати, дайте м'ясу трохи охолонути. Далі викладіть 4 скибочки шинки і стільки ж скибочок сиру. Вибирайте сир на свій смак, я використовував швейцарський. Наріжте 2 мариновані огірки якомога більше тонкими поздовжніми слайсами і викладіть зверху на сир. Закрийте сандвіч.

Розтопіть трохи вершкового масла, повинно вийти приблизно 3 ст. л. розтопленого. Змастіть булочку з усіх боків розтопленим вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.

Добре розігрійте пательню гриль і викладіть сандвіч. Можна використовувати і звичайну пательню. Добре притисніть сендвіч рукою, щоб на булочці утворилися красиві смужки.

- Вечеря має бути особлива, бо темрява на вулиці дає достатню порцію інтимності. Запаліть свічки. Так треба.

На стіл Клопотенко радить подати пасту з лососем та грецький салат

Паста з лососем:

Наріжте 200 г слабосоленого лосося тоненькими смужками приблизно однакового розміру.

Відваріть 200 г спагеті в підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці, але менше на 1 хвилину. Відкиньте пасту на друшляк і поверніть у ту ж каструлю, в якій вона варилася. Влийте в каструлю 50 мл вершків жирністю 33%. Додайте в каструлю до пасти з вершками нарізані слайси лосося.

Натріть на дрібній тертці 20 г пармезану або використовуйте вже натертий. Додайте половину пармезану до пасти. Перемішайте спагеті і готуйте на слабкому вогні ще 1 хвилину. При подачі посипте рештою пармезану і свіжомеленим чорним перцем.

Грецький салат:

Візьміть глибоку миску або салатницю. Всі інгредієнти салату нарізайте та одразу перекладайте в неї. Якщо готуєте салат взимку, використовуйте томати чері, вони все ж таки смачніші та ароматніші за тепличні. У сезон овочів використовуйте будь-які томати, головне – м'ясистих сортів. Візьміть 200 г томатів чері або 2 середні томати. Перші помийте та розріжте навпіл. Якщо використовуєте звичайні томати, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та наріжте середніми кубиками. Перекладіть у миску. Огірок помийте, розріжте навпіл, а потім наріжте кожну половинку півкільцями товщиною 0,5 см. Якщо потрібно, очистьте шкірку огірка. Перекладіть у миску до томатів. 

Солодкий перець помийте, розріжте навпіл, видаліть плодоніжку та насіння, а потім наріжте кубиком приблизно такого розміру, як і томати, якщо використовували звичайні, а не чері. У традиційному рецепті грецького салату використовується зелений солодкий перець, але можна замінити його червоним, помаранчевим або жовтим. Нарізаний перець перекладіть у миску. Половину червоної цибулі наріжте або півкільцями, або пір'ям. Також перекладіть у миску до всіх інгредієнтів салату.

Якщо готуєте грецький салат у порційних тарілках, шматок фети покладіть зверху на овочі. Потім кожен, хто куштуватиме страву, сам наріже сир так, як йому заманеться. Якщо готуєте грецький салат на загальний стіл, 200 г сиру фети наріжте великим кубиком. Але додайте в миску в останню чергу. До всіх овочів додайте 50 г оливок без кісточок.

Посипте салат 1-2 ч. л. сухого орегано. Заправте 3-4 ст. л. оливкової олії. Акуратно перемішайте, використовуючи дві ложки. Додайте в миску нарізану кубиками фету. Акуратно перемішайте, щоб шматочки фети залишилися цілими. Соліть салат в останню чергу, оскільки через цей інгредієнт овочі почнуть пускати сік. Пам'ятайте, що й фета, і оливки – солоні, тому спочатку спробуйте салат, а потім додавайте сіль.

Десерт повинен бути супер простим, щоб ви встигли його приготувати.

- Це будуть цукерки із сухофруктів. Для них потрібно буквально 15-20 хв вашого часу. 

Візьміть 500 г фініків, видаліть кісточки, м’якоть розберіть на частини і відправте в чашу блендера. Додайте до фініків 3 ст. л. кероба. Подрібніть для отримання однорідної маси. Потім у масу до кероба та фініків додайте 30 мл кокосових вершків і ще раз добре подрібніть. Сформуйте з отриманої маси кульки одного розміру.

Розділіть цукерки на 3 частини. Першу частину фінікових цукерок обваляйте в 2 ст. л. кероба. Очистіть від шкаралупи 100 г фісташок і порубайте ножем. Це ж зробіть і з 100 г волоського горіха. Другу частину фінікових трюфелів обваляйте в подрібнених крихтах фісташок. Третю частину цукерок обваляйте в крихті з волоських горіхів. Поставте всі трюфелі в холодильник на кілька годин.

Джерело: Гастропріхожанє

Рецепти: Клопотенко

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень