Серце лося: скандал із Клопотенком і «червонокнижним» м’ясом

Каже, що це був просто невдалий жарт

Євген Клопотенко, фото з мережі
Євген Клопотенко, фото з мережі

Гуманістичний рух захисту тварин подав до Держпродспоживслужби та ДержЕкоінспекції запит щодо використання в меню ресторану Євгена Клопотенка червонокнижного лося.

Справа в тому, що у інтерв'ю Анатолію Анатолічу на YouTube-каналі ЗеИнтервьюер, Клопотенко розказував про страви з екзотичних видів м’яса, і в цьому контексті прозвучало «серце лося».

В Україні лось знаходиться на межі зникнення, його занесено до Червоної книги, тож вбивство тварини – порушення закону. Тому UAnimals надіслали запити у відповідні інстанції, щоб ті вияснили, звідки у Клопотенка лось.

Євген Клопотенко, коментуючи ситуацію, каже, що просто невдало пожартував.

У відео він запитує кухаря, що проходить повз, чи є у них лось: «Немає у нас зараз лося? Немає лося. Серце лося? Є серце лося».

Однак насправді у меню ресторану лося ніколи не було.

- Я можу жартувати про лося, але коли ситуація стосується безпосередньо роботи з продуктами, то маю етичні принципи. Якщо працюю з м’ясом, то у своїй більшості, використовую тварин сільського господарства. Мій підхід — не використовувати більше м’яса, ніж дійсно необхідно. Балансую його альтернативами, ставлюся відповідально до субпродуктів і додаю їх у їжу, а не викидаю.

Також шеф-кухар закликав всіх свідомо ставитися до продуктів та інформації.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень