Серце лося: скандал із Клопотенком і «червонокнижним» м’ясом
Каже, що це був просто невдалий жарт
Гуманістичний рух захисту тварин подав до Держпродспоживслужби та ДержЕкоінспекції запит щодо використання в меню ресторану Євгена Клопотенка червонокнижного лося.
Справа в тому, що у інтерв'ю Анатолію Анатолічу на YouTube-каналі ЗеИнтервьюер, Клопотенко розказував про страви з екзотичних видів м’яса, і в цьому контексті прозвучало «серце лося».
В Україні лось знаходиться на межі зникнення, його занесено до Червоної книги, тож вбивство тварини – порушення закону. Тому UAnimals надіслали запити у відповідні інстанції, щоб ті вияснили, звідки у Клопотенка лось.
Євген Клопотенко, коментуючи ситуацію, каже, що просто невдало пожартував.
У відео він запитує кухаря, що проходить повз, чи є у них лось: «Немає у нас зараз лося? Немає лося. Серце лося? Є серце лося».
Однак насправді у меню ресторану лося ніколи не було.
- Я можу жартувати про лося, але коли ситуація стосується безпосередньо роботи з продуктами, то маю етичні принципи. Якщо працюю з м’ясом, то у своїй більшості, використовую тварин сільського господарства. Мій підхід — не використовувати більше м’яса, ніж дійсно необхідно. Балансую його альтернативами, ставлюся відповідально до субпродуктів і додаю їх у їжу, а не викидаю.
Також шеф-кухар закликав всіх свідомо ставитися до продуктів та інформації.
Джерело: НВ
Радіо Трек: НОВИНИ