Карбонара, болоньєзе, масала: які ще улюблені страви школярів увійшли до нового меню
Готуватимуть і українські, і закордонні страви
З січня українські школи переходять на нове шкільне меню, в якому також врахували інтереси дітей з дієтичними потребами.
На основі нового Санітарного регламенту та Порядку норм харчування в навчальних закладах розробили нове 4-тижневе меню, до якого увійшло понад 100 страв.
Автор меню, відомий шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що перед тим, як сформувати меню, усі страви протестували учні кількох шкіл. Так, якщо страва набирала понад 4 бали з 5, то його залишали в меню.
До збірника увійшли курячі нагетси, паста карбонара, корисні бургери, чай масала, болоньєзе, кетчуп власного виробництва.
В оновленому меню з'явилося більше різноманітних страв: пастуший пиріг, синабон з корицею, бефстроганов, лобіо, фріттата, курячі нагетси, ньокі і мак-енд-чіз.
Додали й традиційні українські страви: банош, шпундру, вертуту, полтавський борщ, товчанку, львівський сирник, куліш та шуліки.
Для різноманітності вибору гарнірів крім рисової, гречаної та вівсяної каші, в меню додали булгур, пшоняну крупу, сочевицю і кускус.
Спеціально для дітей з целіакією (непереносність глютену) додали альтернативні рецепти страв: банановий бісквіт, булочка з корицею, горіхове печиво, млинці.
Джерело: сайт Нової української школи
Радіо Трек: НОВИНИ