Знаменита «Мімоза» – тільки без майонезу: той же салат по-новому (РЕЦЕПТ)
Шикарний рецепт від відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка
Про салат «Мімоза» точно чули всі. Але далеко не всі уявляють, що його можна зробити набагато кориснішим і менш калорійним – просто прибравши майонез
Оновленим рецептом святкової закуски поділився на своєму сайті Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
- картопля (велика) – 2-3 шт.
- яйця – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- консервований тунець (у власному соку) – 150 г
- цибуля (невелика) – 1 шт.
- панірувальні сухарі (великі) – 1 ст.л.
- олія (оливкова або соняшникова) – 3 ст. л.
- фенхель (або кріп) – 2 гілочки
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Беремо моркву і картоплю, добре миємо та підсушуємо паперовим рушником, загортаємо у фольгу і ставимо запікатися на 30-40 хв. Після цього даємо овочам трохи охолонути, а тоді чистимо.
Моркву натираємо на крупній тертці, а картоплю ріжемо великими шматками.
Цибулю нарізаємо півкільцями та обдаємо окропом, щоб вона була не така «ядуча».
Далі відварюємо яйця (4-5 хв), а потім охолоджуємо.
Тепер починаємо збирати салат докупи.
Беремо тарілку, викладаємо порізану картоплю, натерту моркву, цибулю півкільцями, відкриваємо банку тунця і викладаємо шматки риби. Далі додаємо в салат попередньо пошматований фенхель (чи кріп), а тоді – яйця, розрізані на 4 частини кожне.
Солимо, перчимо, додаємо сухарі та поливаємо олією.
Між тим, як зауважує сам Клопотенко, для салату можна взяти будь-які рибні консерви: горбушу, лосося, сайру, сардину, тунця чи скумбрію.
Вийде однаково смачно!
Радіо Трек: НОВИНИ