Скільки часу потрібно на схуднення

На темпи схуднення впливає не тільки харчування та тренування

До схуднення слід ставитися обережно, адже надто стрімке схуднення призведе до зневоднення чи каменів у жовчному міхурі.

Однозначної відповіді до для схуднення потрібен тиждень чи два місяці – не існує. Це дуже індивідуальний процес, на який можуть впливати й доволі неочікувані фактори. Передусім це залежить від статі. 

Наука довела – чоловіки худнуть швидше. У спокійному стані вони спалюють на 5 – 10% калорій більше за умов однакової дієти. Такі відмінності пояснюються фізіологією, адже в жіночому тілі співвідношення жирової тканини до м'язової маси зазвичай більше, аніж у чоловіків.

Вік. З віком втрата ваги стає набагато складнішим завданням. У людей старше 70 років потреба органів у калоріях значно зменшується, і вони вже не можуть витрачати їх так само швидко, як отримують.

Початкова вага. Люди з більшою стартовою вагою худнуть швидше ніж ті, хто мав меншу вагу. Аби схуднути, треба практикувати дефіцит калорій, адже схуднення відбувається тоді, коли людина витрачає їх більше, аніж отримує.

Але у такому разі харчування має бути збалансованим, інакше є ризик спровокувати дефіцит поживних речовин та низки інших неприємних хвороб. Окрім того, так ви можете втратити не тільки жирову, але і м'язову масу.

Сон. Дослідження показали, що люди, які сплять по 8 годин, худнуть на 45% швидше за тих, хто спить недостатньо або ж має нерегулярний графік сну.

Який темп схуднення вважають безпечним

Нато швидкі темпи схуднення можуть призвести до втрати волосся, дратівливості, закрепів, втоми та порушення менструального циклу.

В тиждень треба втрачати 1% своєї ваги. Це нормальний процес. Треба бути готовим до того, що на початку схуднення вага «йде» швидше. 

Дослідження довели, що люди, які регулярно зважуються та ведуть щоденник харчування, худнуть успішніше та краще втримують нову вагу за тих, хто цього не робить.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень