Сира цибуля кожен день: що відбудеться з вашим тілом

Попри масу корисних властивостей, є категорія людей, яким такий експеримент протипоказаний

Цибуля це практично стратегічний для українців овоч, адже його додають у більшість страв нашої традиційної кухні. Втім не для всіх він однаково корисний. Експерти не радять зловживати цибулею усім, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Цибуля – єдиний овоч у якому є простагландини А – ненасичена жирна кислота з різними фізіологічними ефектами. Вона може розширювати кровоносні судини, підвищувати еластичність кровоносних судин, знижувати в'язкість крові, регулювати рівень ліпідів у крові та знижувати кров'яний тиск, – каже нутриціолог Люсія Гарсіа .

Максимальну користь організму приносить саме сира цибуля. Тож для регулярного споживання найкраще обирати сиру.

При готуванні в цибулі знищуються два корисні компоненти – аліцин і вітамін С. Коли цибуля довго готується, а саме при нагріванні протягом 15-20 хвилин, втрачається від 40 до 50%, – пояснює експертка.

Загалом вживання цибулі корисне для серцево-судинної системи, та судин головного мозку.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень