Штучний ажіотаж? Десятки тисяч забутих паспортів лежать у міграційній службі Рівненщини

Під загрозою знищення

Рівняни не поспішають забирати закордонні паспорти у міграційні службі.

Разом із ажіотажем і чергами на виготовлення документа для виїзду за кордон, понад 30 тисяч паспортів, виготовлених торік, досі лежать у підрозділах ДМС Рівненщини.

Міграційна служба звертається до громадян з проханням забрати свої документи,

адже в іншому разі через півроку з часу виготовлення вони стають недійсними і їх знищують, якщо власник паспорта не звернеться із заявою на продовження терміну зберігання ще на півроку.

Більше розповідає прес-секретар ДМС у Рівненській області Валентина Іванюк:

- Звертаємо увагу, що не отримані власником документи, згідно із порядком оформлення видачі паспорта громадянина України погашаються, вважаються недійсними та знищуються. Півроку паспорти зберігаються без заяви власника. Потім необхідно власнику вказати, що він буде зберігатися до року. А після цього вони знищуються.  

Тож процес виготовлення паспорта доведеться починати заново.

У міграційній службі нагадують, що зараз термінові закордонні паспорти, вартість яких 810 гривень, виготовляють за два тижні, нетермінові, вартістю 557 гривень – трохи довше двох місяців.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень