Увага шахрайство! Рівнянам обіцяють біометрику поза чергою

Про такий новий вид шахрайства після запровадження електронної черги в Державній міграційній службі повідомляють її працівники

Зокрема закликають не вірити у можливість позачергової постановки в чергу, адже це неможливо, - каже головний спеціаліст із зв‘язків з громадськістю Державної міграційної служби України в Рівненській області Валентина Іванюк.

Всі процеси здійснюються через Київ і втручання в чергу неможливе.

Міграційна служба нагадує, що електронна черга передбачає лише індивідуальний запис, тому за будь-яких обставин не слід купувати талони або запис до електронної черги, оскільки всі записи, здійснені третіми особами, буде анульовано до дати прийому і оформити документ за цими записами не вдасться.

До речі, саме в столиці та ще восьми областях, в тому числі і Рівненській, зареєструватися в чергу можна безпосередньо в ДМС на вул. 16 Липня, в ЦНАПі та онлайн, на сайті Державної міграційної служби.

Нині у Рівному пропонуються вже серпневі дати.

Тому для тих, хто хоче виготовити паспорт у терміновому порядку, у ДМС діє «жива черга».

Нагадаємо, вартість виготовлення біометричного паспорта протягом 20 робочих днів – 557,32 грн, до 7-ми робочих днів – 810,32 грн.

Водночас через величезний попит на біометричні документи термін виготовлення та видачі може розтягнутися – до місяця.

Як пояснює Валентина Іванюк, ДП «Поліграфкомбінат Україна» не встигає впоратися з виготовленням документів усім охочим.

Так, лише за червень для мешканців Рівненщини було виготовлено понад 11 тисяч біометричних паспортів та 3 тисячі ID-карток.

Для порівняння - у червні торік біометричних паспортів виготовили втричі менше.

Усього цьогоріч за півроку мешканці області отримали 45 тисяч біометричних документів.

У 2016-му це був річний показник.

Таким чином, на сьогодні вже 10% мешканців Рівненщини мають біометричний паспорт для виїзду за кордон. Це понад 100 тисяч населення, що почало звертатися за біометрикою з 2015 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень