У Рівному знову ажіотаж навколо виготовлення закордонних паспортів?  

Ми запитали у ЦНАПі та ДМС

Наприкінці лютого у рівненському Центрі надання адміністративних послуг запустять електронну чергу на здачу документів для виготовлення закордонного паспорта.

Нині тут приймають по 300 людей в день, але це ті громадяни, які встигли зареєструватись в електронній черзі до початку 2018 року.

Ситуацію прокоментувала директор ЦНАПу Юлія Шигорєва:

Ті люди, які були зареєстровані в системі керування електронною чергою попередньо, нині приносять документи та отримають вже готові документи. В день ми обслуговуємо 300-350 людей, які були попередньо зареєстровані. Наразі для виготовлення паспорта громадянина України  можна зареєструватись на 19 лютого. Тобто є вільний доступ. Попередню реєстрацію в системі керування електронною чергою на паспорт громадянина України для виїзду за кордон ми плануємо відкрити десь в двадцятих числах лютого.

Не всі чекатимуть відновлення популярної послуги попередньої реєстрації для здачі документів на виготовлення закордонного паспорта у ЦНАПі. Адже не припиняла свою роботу електронна черга в Рівненському обласному управлінні Державної міграційної служби.

А ще позитивний результат забезпечили на ДП «Поліграфкомбінат», розповіла головний спеціаліст зі зв‘язків з громадськістю ДМС області Валентина Іванюк:

Ситуація із виготовленням закордонних паспортів стабілізувалась, адже запрацювала друга лінія на «Поліграфкомбінаті». Зараз термінові закордонні паспорти виготовляються за два тижні, не термінові – трохи довше двох місяців. Тобто перевагу нині надають терміновим паспортам. Ціни у нас не змінювались. Адміністративний збір на нетерміновий паспорт – 557 гривень, на терміновий – 810 гривень. Із червня 2017 року у нас працює електронна черга і у підрозділах наших теж є така черга. У Вараші та Сарнах, у решті підрозділів – живі черги.

Валентина Іванюк підтверджує, що електронна черга для здачі документів на виготовлення закордонного паспорта у ДМС є дуже зручною, особливо для мешканців області.

Втім, є й такі громадяни, які, зареєструвавшись – не приходять. З різних причин. Але у цей час працівники міграційної служби можуть приймати тих людей, які прийшли у цей момент в управління.

Щодо черг у ДП «Документ», яке працює поряд із обласним управлінням ДМС на вулиці 16 Липня, то Валентина Іванюк припустила, що туди ідуть люди, які готові доплатити за термінове виготовлення паспортів.

До слова, зранку, 13 лютого, слухачі «Радіо Трек» надіслали фото із чергами під стінами ДП «Документ».

Нагадаємо, кількість охочих виготовити закордонні паспорти нового зразка зросла після впровадження «безвізу» з деякими країнами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень