Штрафи під час війни: за що карають водіїв

Під час війни посилили відповідальність за деякі порушення правил ПДР

В Україні під час війни посилили відповідальність за деякі порушення правил ПДР. 

Управління автомобілем у стані алкогольного сп'яніння

П’яного водія штрафують на суму від 17 000 до 51 000 гривень з позбавленням посвідчення водія на строк від 1 до 10 років.

Під час воєнного стану у багатьох областях у п'яних водіїв вилучати автомобілі на потреби ЗСУ чи Сил тероборони. Таке покарання хочуть запровадити на загальнонаціональному рівні – у ВР зареєстрували відповідний законопроєкт №7382.

Перевищення швидкості

Штраф становить від 340 до 1 700 гривень, залежно від того, на скільки конкретно перевищена швидкість від гранично дозволеної.

З початком війни в Україні з метою безпеки вимкнули камери автофіксації порушень ПДР. Втім, в середині травня цю систему знову включили у безпечних районах.

Штрафи за порушення ПДР, зафіксовані камерами, можуть приходити із затримкою до 2-х місяців.

Відсутність страхового поліса

Водію загрожує штраф у розмірі від 425 до 850 гривень.

Порушення габаритно-вагових норм

Після введення воєнного стану в Україні скасували автоматичний габаритно-ваговий контроль. Та 23 травня його повернули. Штраф за перевищення габаритно-вагових норм становить від 8 500 до 51 000 гривень, залежно від того, яке конкретно перевищення норми.

Важливо! Водії можуть у ЦНАПах та у патрульній поліції отримати дозвіл на поїздки, якщо вагові або габаритні параметри перевищують норму.

Порушення правил паркування

З початком війни до порушників правил паркування правоохоронці стали менш вимогливими. Спочатку за таке порушення виносили попередження, але тепер у багатьох містах знову почали відправляти автомобілі на штрафмайданчики, а водіїв штрафувати на суму від 340 до 680 гривень.

Відсутність категорії

Дефіцит пального та різке збільшення цін на нього змусили деяких водіїв пересісти, наприклад, на скутери та мопеди. Ті, хто не мають прав для такого виду транспорту, можуть отримати штраф у розмірі від 3 400 до 40 8000 гривень, позбутися посвідчення водія на 5-7 років. У деяких випадках правоохоронці можуть вилучити скутер чи мопед.

Джерело: Auto.Today.Ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень