Досвідчені водії заливають в бензобак гас, ацетон… Навіщо?

Поради, перевірені часом

Купити очисник клапана чи карбюратора, присадку октан бустер та іншу «хімію» для авто сьогодні не проблема. Раніше нічого подібного не було, тож водії використовували те, що було під рукою. А оскільки принцип роботи двигуна внутрішнього згоряння відтоді кардинально не змінився, поради ці актуальні досі. Особливо для тих, хто хоче зекономити.

Навіщо водії заливають в бак ацетон?

Дехто вірить, що ацетон мало не знижує витрату палива. Насправді він незначно збагачує паливно-повітряну суміш. Це допоможе, якщо, наприклад, в бак залили поганий бензин.

Тому іноді (не часто) для профілактики ацетон можна додавати до 92 і 95 бензинів з розрахунку 50 мл ацетону на 10 літрів пального.

Існує також думка, що при систематичному застосуванні ацетону, очищаються свічки і форсунки. Але у великій кількості ацетон погано впливає на гумові прокладки.

Для чого гас дизельним двигунам?

Гас досі в ходу у власників дизельних автомобілів. Він запобігає замерзанню дизпалива. Похідні гасу містяться в присадках до дизпалива з написом «антигель». У більшості використовується етилен, який отримують саме з гасу.

Аптечний препарат допоможе двигуну?

Популярний серед бувалих водіїв і димексид. Його використовують для очищення двигуна. Правда, заливати його в паливний бак не варто. Димексид втирають безпосередньо в деталі двигуна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень