Для водіїв в Україні повернули ще один штраф: платити доведеться відсьогодні

Фіксація порушень - автоматична

З понеділка, 23 травня, в Україні починають штрафувати водіїв, які порушують габаритно-вагові норми транспорту. Йдеться про відновлення роботу вагового контролю вантажних автомобілів.

На тестовий режим контролю давався тиждень, тепер же на порушників почали виписувати штрафи, повідомляють в Укртрансбезпеці.

Контроль за габаритно-ваговими нормами на дорогах України здійснюють WIM-системи (Weigh-In-Motion, «зважування в русі»). Вони фіксують загальну вагу транспортного засобу і навантаження на вісь, розпізнають номери авто і визначають габарити ТЗ в русі – на швидкості до 120 км/год.

Відсьогодні за перевищення габаритно-вагових норм накладатиметься штраф, залежно від перевищення вантажопідйомності, згідно з чинним законодавством:

  • від 5% до 10% - 8 500 грн;
  • від 10% до 20% - 17 000 грн;
  • від 20% до 30% - 34 000 грн;
  • понад 30% від встановленої норми - 51 000 грн.

Документи для отримання дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, можна отримати в ЦНАПі або відділах безпеки дорожнього руху департаментів патрульної поліції, представництвах Укравтодору, - йдеться у повідомленні.

Максимальні значення параметрів транспортних засобів

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень