Що Рівненщина готова запропонувати чехам

Генеральний консул Чехії вперше приїхав на Рівненщину

Голова Рівненської ОДА Олексій  Муляренко зустрівся із Генеральним консулом Чехії Павелом Пешеком у Львові. На Рівненщину дипломат приїхав вперше, аби більше дізнатися про регіон та можливі шляхи співпраці.

Ми запропонували Генконсулу використати наш Рівненський аеропорт для розміщення навчально-тренувального Центру для розвитку малої авіації. Знаємо, що влада Чехії виношує цю ідею, тому зацікавлені, аби такий центр був саме у Рівному. Адже наше летовище якраз в стадії активного розвитку. Окрім того, є перспектива розгортання ремонтної бази літаків радянсько-чеського виробництва Л-410, - розповів Олексій Муляренко.

До речі, нині 30 дітей з Рівненщини пройшли відбір на навчання в Чехії за кошти місцевого уряду по програмі розвитку малої авіації.

Окрім роботи на базі рівненського аеропорту, у рівненській ОДА вважають що успішною може бути співпраця у деревообробній галузі, адже Рівненщина має запаси деревини. Серед можливих напрямів співпраці може стати спільна участь Рівненщини та Чехії у проекті Ради Європи «Культурні шляхи».

Заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко вважає, що перспективною може бути співпраця і у сфері виробництва пива, адже це теж «культурні шляхи»:

Відомо, що проект передбачає внесок різних країн в спільну культурну спадщину Європи, у тому числі через багатовікову історію. Нашому місцевому пивзаводу – понад 100 років. Є ідея знайти аналогічні пивоварні, зокрема, у Чехії, та подати в Раду Європи спільний проект. Думаю, він буде вигідним для обох країн, - відзначила заступник голови РОДА.

Керівництво РОДА також сподівається, що Чехія допоможе у презентації Рівненщини як регіону з великим туристичним потенціалом. У рівненській ОДА відзначають, що дипломат зацікавився ідеями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень