Що буде на росії після смерті путіна

Думки експертів сходяться на одному

Після початку війни росії проти України люди масово стали бажати смерті російському диктатору владіміру путіну. Люди вважають, що після його смерті війна проти нашої держави може припинитися.

Що ж буде після смерті путіна?

Релігієзнавець, культуролог і резидент громадського руху «Всі разом!» Євген Савісько вважає, що в разі смерті диктатора російська федерація може розпастися на кілька маленьких держав.

Після смерті путіна росію чекає шалена боротьба за пост президента і розпад країни на ряд мінідержав. Частина з них приєднають до себе Китай і Японію, а можливо і Казахстан, на Сході. На Заході така доля очікує Калінінградську область, – розповів Євген Савісько.

У Північно-Кавказьких республіках буде найскладніша ситуація, наприклад, Грузія захоче собі повернути втрачені території.

Спробують втрутитися Туреччина, Азербайджан, Іран і Саудівська Аравія. Може долучитися до цих процесів і рух Талібан, зацікавлений у поширенні свого впливу на пострадянський простір, – зазначив експерт.

Євген прогнозує, що не залишаться осторонь США, Велика Британія, Німеччина, Франція та Ізраїль.

Країни Балтії постараються отримати й свої дивіденди. Наприклад, в Естонії досі фактично немає законодавчо врегульованого кордону з рф. І вона буде домагатися відновлення справедливості й скасування умов підписаного в Тарту в 1920 році мирного договору, – переконаний Євген Савісько.

Непростий час настане й для РПЦ, яка тримається завдяки монопольній підтримці від держави та вже стала складовою частиною рф. Тож за росією розпадеться й РПЦ.

Враховуючи величезну кількість недоброзичливців у них, та ще більш старих і не дуже конфліктів в релігійному середовищі, Московський патріархат може розвалитися на ряд дрібних структур, – вважає Євген Савісько.

Хто може стати наступником путіна?

Кандидат економічних наук Олександр Хмелевський розповів, що після смерті путіна боротьба за крісло нового глави кремля буде жорсткою. Через це зараз доволі важко спрогнозувати, хто може стати новим лідером.

У разі смерті путіна в росії буде боротьба між представниками керівної верхівки за владу. Оскільки останні десятиліття пропагандистська машина і вертикаль влади направили всі зусилля на формування образу путіна, як лідера нації та працювали над підвищенням його рейтингу, а будь-яка опозиція знищувалася, то зараз в росії немає жодного кандидата, який мав би необхідну підтримку народу, – сказав Олександр Хмелевський.

Нині й сам господар кремля не визначив свого наступника, тому цілий ряд політиків спробують взяти владу у свої руки.

Серед претендентів на владу можна виділити секретаря Радбезу Миколу Патрушева, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна, мера Москви Сергія Собяніна. На цей час складно прогнозувати, хто саме стане переможцем. Цілком можливо, з'явиться якась інша компромісна фігура. Боротьба за владу може послабити систему влади у рф, – додав Хмелевський.

Експерт не виключив, що у ході боротьби за владу в Москві регіональні лідери спробують розширити свої повноваження. Національні республіки вимагатимуть більшої автономії, а деякі області та регіони спробують створити на своїй території автономні республіки.

Олігархи та бізнесмени будуть вимагати від нового лідера припинення війни та зняття з росії санкцій, в той час, як більшість росіян підтримують війну проти України до переможного кінця. Тому новий лідер зіткнеться з багатьма проблемами, як потужна опозиція у владних верхах, парад суверенітетів регіонів, війна, економічна криза і т. д. йому доведеться шукати компроміс між різними групами впливу, – підкреслив експерт.

Чи закінчиться війна в Україні після смерті путіна?

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Є велика ймовірність, що військові дії припиняться, але новий лідер не буде готовий йти на поступки Україні. Оскільки таким чином він втратить ту невелику підтримку у народу.

Не виключено, що боротьба за владу призведе до того, що внутрішні суперечності росії призведуть до громадянського конфлікту, коли росії буде вже зовсім не потрібна Україна, – зауважив Олексій Хмелевський.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень