«Удар в спину»? Союзник путіна хоче допомогти відбудовувати Україну

Президент Сербії має намір допомогти Україні після війни

Сербія має намір взяти участь у відновленні зруйнованих під час російського вторгнення міст України.

Про це заявив президент країни Олександр Вучич під час прийняття вірчих грамот у нового посла України Володимира Толкача, повідомляє місцеве видання RTS.

Президент Сербії висловив жаль щодо ситуації, що склалася, і підкреслив, що його країна має намір поважати принципи територіальної цілісності та суверенітету держав, як і інші принципи міжнародного права.

 

Також він подякував Україні за її позицію щодо територіальної цілісності Сербії.

Олександр Вучич

Вучич також наголосив, що його країна надала найкращі умови для українських біженців та дала їм право на проживання та роботу, згідно з правилами ЄС.

Він також зазначив, що Белград має намір взяти участь у відновленні українських міст і додав, що наші країни мають усі можливості для подальшого розвитку економічного співробітництва та поглиблення роботи у сферах, що цікавлять Україну та Сербію.

Як відомо, Сербія є головним союзником росії у Балканському регіоні. Після початку вторгнення там не стали підтримувати санкції проти кремля, а у квітні Белград навіть звинувачував Україну в тому, що її спецслужби нібито постійно шлють сигнали про вибухові пристрої в літаках авіакомпанії Air Serbia, які прямують до росії. У Києві ці заяви заперечують.

Водночас Сербія обережно ставиться до питань, пов’язаних із окупованими українськими територіями, оскільки офіційний Київ не визнає незалежності Косова, на відміну від більшості країн Заходу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень