Свободу – полку «АЗОВ»: Онуфрій зробив заяву до путіна через Маріуполь (ФОТО)

Просить випустити з міста оборонців в іншу країну, аби зберегти життя людей

Митрополит Київський Онуфрій – Предстоятель Української православної церкви Московського Патріархату звернувся до путіна щодо ситуації в Маріуполі. Текст заяви священнослужителя до керівника Кремля опублікували на офіційному сайті УПЦ МП.

Митрополит Онуфрій написав таке:

«Пане Президенте! У ці великодні дні, коли свято урочистості життя над смертю доповнюється Днем Перемоги над нацизмом, звертаюся до Вас у зв'язку із ситуацією навколо міста Маріуполя.

Тяжке становище, в якому опинилися жителі та захисники Маріуполя, спонукає мене просити Вас як людину, сім'я якої пережила блокаду Ленінграда, а старший брат Віктор загинув у 1942 році. Ваші рідні цілком відчули, що таке життя у відриві від великої землі, під безперервними бомбардуваннями, без їжі, води та медикаментів, коли смерть може наступити будь-якої миті від удару надпотужної зброї, голоду або відсутності медичної допомоги. Ви згадуєте про це, коли говорите про Велику Вітчизняну Війну і коли відвідуєте Піскарівський цвинтар – місце масових поховань мешканців блокадного Ленінграда та його захисників.

У такому ж становищі сьогодні перебувають жителі Маріуполя та його захисники. Мій пастирський обов'язок просити Вас про надання можливості всім, хто цього бажає, покинути місто Маріуполь – і цивільним особам, і військовим. За всіх часів у різних війнах протиборчі сторони знаходили можливий прояв гуманізму. Нам відомо, що Росія неодноразово в Сирії виступала посередником при евакуації комбатантів, які потрапили в оточення.

У зв'язку з цим, сподіваємося, що Ви по-християнськи погодитеся на процедуру Extraction для українського гарнізону в Маріуполі, і дасте можливість громадянським особам, поліцейським, прикордонникам і військовим, які перебувають в оточенні, вийти на контрольовану Україною територію або на територію третіх країн. Багато країн вважають за честь взяти посередництво у цій операції. Прошу Вас вибрати будь-яку з них у Ім'я Воскреслого Христа»

Чи буде реакція путіна чи керівника Московського Патріархаку Кирирла – поки невідомо.

Джерело: УПЦ МП

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень