Чиновники однієї з областей продавали бронежилети з гуманітарки в «Епіцентрі»(ФОТО/ВІДЕО)

Реалізовували товар у відомому магазині

СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги: чиновники намагались продати понад 1 тисячу бронежилетів, які мали безкоштовно передати захисникам.

На сторінці СБУ у Фейсбуці опублікували відео з таким дописом:

- Ділки намагались незаконно продати понад 1 тисячу бронежилетів на загальну суму більше 12 млн грн.

 

Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони.

 

Втім замість безкоштовної передачі українським захисникам, причетні чиновники намагались продати бронежилети через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів.

Попередньо відомо, що йдеться про бронежилети, виготовлені Львівським Оборонним Кластером (ЛОК), які продавались у мережі гіпермаркетів «Епіцентр». З торговельної мережі вже вилучили частину продукції і її передадуть до ЗСУ. Наразі правоохоронці проводять слідчо-оперативні заходи з пошуку решти бронежилетів, а також встановлюють всі обставини та осіб, причетні до протиправної схеми.

До слова, 17 травня Львівський Оборонний Кластер заявив про крадіжку бронежилетів в української армії – плитоноски, які ЛОК безкоштовно передає захисникам, продавались в «Епіцентрі».

Виявлений факт продажу прокоментували так:

- Кому війна, а кому – мати рідна!

У той час, коли ЛОК – Львівський Оборонний Кластер разом з донаторами, які матеріально допомагають проекту, докладає усіх зусиль, аби безкоштовно передати якнайбільше бронежилетів на фронт, хтось набиває власні кишені.

 

Нещодавно отримали повідомлення одразу від кількох волонтерів, що у мережі торговельних центрів «Епіцентр» продають бронежилети, які схожі на наші. 

У ЛОК заявили, що бронежилети, які мали бути безкоштовно передані захисникам, знайшлись в «Епіцентрі» по 12500 грн за штуку. Підтвердженням того, що це бронежилети саме виробництва ЛОК є унікальна внутрішня система ідентифікації, яку вони використовують.

У ЛОК продаж своїх плитоносок назвали «не просто шахрайством», а «актом державної зради».

В «Епіцентрі К» повідомили, що згадані бронежилети ТЕМ1, ТЕМ2 поставила в мережу її торговельних центрів компанія «Група Венето», яка має на них усі документи.

Компанія «Група Венето» надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості.

Відповідно, ТОВ «Епіцентр К» правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами, прокоментували у торговельній мережі.

 

«Епіцентр К» вилучив з продажу продукцію ТОВ Група Венето.

У ЛОК зауважили, що Міністерство оборони визначило їх основним координатором волонтерського руху з виробництва бронежилетів. Лабораторія ЛОКу проводить випробування бронеплит на відповідність ДСТУ, а експерти надають консультаційну підтримку волонтерам. Жодних коштів за бронежилети вони не беруть і не продають їх.

Плитоноски виготовляють за гроші донаторів і передають до Сил Логістики Міноборони, органів державної влади та місцевого самоврядування, напряму у військові частини або через організації, які звертаються до ЛОК і організовують логістику.

Від початку війни ЛОК безкоштовно передали для воїнів понад 30 000 бронежилетів.

Важливо

До початку повномасштабної війни головою Черкаської ОДА був комік Олександр Скічко. 2 березня президент Володимир Зеленський змінив голову Черкаської обласної військової адміністрації і звільнив Олександра Скічка з посади «згідно з поданою ним заявою».

Олександр Скічко

Іншим указом президент призначив головою Черкаської ОВА Ігоря Табурця.

Згідно з протоколом комітету Верховної Ради з питань національної безпеки від 2019 року, людина з таким іменем працювала на той час заступником начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Ігор Табурець

Цікаво, чи має значення у справі торгівлі гуманітаркою те, що наразі керує областю людина, яка раніше займала керівну посаду у Міноборони?

 

Віримо, що слідство з'ясує, чи пречетний Ігор Табурець до незаконної схеми бронежилетами. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень