Нульове розмитнення: наскільки стали дешевші автомобілі і від чого залежить ціна

Через пільгове розмитнення на кордоні утворилися черги

З початку квітня в Україні почав діяти пільговий період розмитнення автомобілів. Такі зміни влада запровадила, аби волонтери змогли ввезти більше автомобілів для ЗСУ на фронт. Однак купити авто можуть не лише волонтери, а й пересічні українці.

Чи справді розмитнення стало зовсім безкоштовним?

Ввезення автомобілів не стало «нульовим», так як помилково вважає більшість людей. Покупцеві потрібно буде сплатити послуги за реєстрацію транспортного засобу в сервісному центрі МВС, а також податок до Пенсійного фонду – 3-5% вартості придбаного авто. Також новий власник повинен також отримати свідоцтво про реєстрацію машини і українські номерні знаки – це теж коштує грошей.

Наскільки дешевшими стали авто?

Вартість розмитнення транспортного засобу буде залежати від кількох пунктів:

  • вік автомобіля,
  • об’єм і тип двигуна,
  • сума, за яку машину придбали в ЄС.

Наприклад, якщо автомобіль має 10-річний «стаж», дизельний двигун об'ємом 1 500 куб\см, коштував в європейських країнах 5 тисяч євро, то зараз ціна розмитнення складе близько 2 800 євро. Розмитнення п’ятирічної автівки з такими ж характеристиками, але ціною у 8 тисяч євро обійдеться під час нульового розмитнення приблизно у 2 975 євро.

Тож під час дії нульового розмитнення вартість машин зменшилася приблизно на 30%, а в деяких випадках – і на 70%.

Фото -depositphotos
Фото -depositphotos

Ціни зменшилися, але не на всі моделі та не різко. Це поступовий процес, тож на різкий обвал розраховувати не варто. Поступово стара частина автопарку замінюється новішою, прокоментували ситуацію в Інституті досліджень авторинку.

Нагадаємо, пільгове розмитнення спровокувало великі черги на кордоні. Тож «лайтовий» режим розмитнення можуть скасувати через дірку у бюджеті, адже кількість ввезених автомобілів значно зросла.

Джерело: telegraf.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень