Близько 2500 резервістів з рф перекинуть в Україну: експерти повідомили чи вплине це на хід війни

Також війська поповнюють найманці

Тисячі нових резервістів росія кине в Україну для посилення наступальної операції. Однак навряд цього вистачить для поповнення розгромлених російських частин. Про це повідомили у звіті американського Інституту вивчення війни.

За даними Генштабу, близько 2500 російських резервістів проходять підготовку в Бєлгородській, Воронезькій і Ростовській областях для посилення російських наступальних операцій в Україні.

Вливанням нових сил у такій кількості не вдасться перекрити утворену «дірку» у російських частинах, «які, як повідомляється, втратили до 20% особового складу в деяких районах, не кажучи вже про батальйонну тактичну групу, яка нещодавно була значною мірою знищена при спробі форсувати річку Сіверський Донець», вважають експерти.

Водночас нові мобілізовані сили, ймовірно, не мають достатньої підготовки для ефективної роботи і слабко вмотивовані до бойових дій.

Російські сили також направили новобранців з окупованих населених пунктів у Донецькій і Луганській областях для продовження наступу навколо Харкова, ймовірно, через відсутність російських резервів.

Поповнення елітних повітряно-десантних підрозділів коштом найманців шокує, і це було б найяскравішим свідченням того, що Росія вичерпала наявні у неї резерви боєздатної живої сили, - зазначають експерти.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень