Селище на Рівненщині виграло грант у майже півмільйона грн на свій економічний розвиток

Розвиватися економічно збирається, приваблюючи до себе туристів

Гощанська селищна рада виграла грант державної установи Український культурний фонд. За нього реалізує проект «Використання культурного потенціалу Гощанської громади шляхом впровадження сучасних інформаційних технологій задля економічного розвитку Гощі».

Про те, що збираються зробити у селищі за грантові кошти, розповів керівник відділу стратегічного розвитку Гощанської селищної ради Євгеній Сульжук:

Ми зробимо цифровізацію об’єктів культурної спадщини, цікавих туристичних атракцій в Гощі. Запросимо представника Googlе, який зробить цю цифровізацію.

 

Буде проведена зйомка відеороликів промоційних.

 

Також буде створено сайт і два мобільних додатки для  Play Market і App Store.

Євгеній Сульжук

За словами Євгенія Сульжука, у  межах проекту організують кампанію з популяризації селища. Для цього проведуть екскурсії, денні та нічні театралізовані квести, виготовлять сувенірну продукцію. Також встановлять 22 ковані туристичні вказівники, а на всіх туристичних об'єктах розмістять таблички з QR-кодами. За ними, скачавши собі розроблений в межах проекту мобільний додаток, людина зможе прочитати інформацію про об'єкт. 

Розмір гранту – 463 тисячі гривень. Найбільше з цієї суми – 150 тисяч гривень – витратять на створення сайту та мобільних додатків. Реалізувати проект планують до 3 грудня цього року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень