Розвитку децентралізації на Рівненщині заважає законодавство

На Рівненщині представники влади різних рівнів обговорили проблеми та перспективи децентралізації для нашого регіону

Зокрема,  в Рівненській області за 2015 рік було створено 5 ОТГ (об’єднаних територіальних громад), а в 2016 році децентралізаційні процеси тривають ще в 11 громадах.

Миляцька сільська рада Дубровицького району стала однією з перших, хто об’єднав навколо себе територіальну громаду в 2015 році. До її складу входить 4 сільські ради, що налічують 9 сіл. Як відзначає Миляцький сільський голова Федір Хлебович, децентралізація – це безумовно позитивний процес. Нині в його громаді сформувався профіцит бюджету в 17%, також допомогла і державна субвенція в 2, 6 мільйона гривень. Втім, має цей процес і негативні сторони. Далі пряма мова:

Це те, що законодавство йде позаду, що стримує багато тих процесів, які ми бачимо, що потрібно вже робити, а законодавство цього не дозволяє.

Зокрема, найбільше гальмує недосконале законодавство вирішення земельних питань.

На зустрічі представники влади області та місцевих громад обговорили такі питання, як звіт про виконання місцевих бюджетів за 2016 рік та формування їх на наступний фінансовий рік, стан формування громад та перспективи їх розвитку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень