Розщеплює поганий холестерин та знижує цукор у крові. Що за фрукт та кому його треба їсти
Аналогів йому немає
Чи найпопулярніше питання навесні: «Що з'їсти, щоб схуднути?». І ми знаємо відповідь – грейпфрут.
Грейпфрут багатий на вітаміни та мінерали. Адже містить марганець, мідь, цинк, кальцій, фосфор, калій і магній. Крім того, він містить вітаміни групи B, A, C, D і навіть PP.
Завдяки своєму яскравому кольору грейпфрут ще й покращує настрій.
Високий вміст клітковини й антиоксидантів, а також низька калорійність роблять грейпфрут чудовим продуктом для тих, хто хоче скинути вагу. Він прискорює метаболізм, а ефірні олії в його складі знижують тягу до зайвої їжі.
Фрукт знижує рівень цукру, нормалізує тиск і буквально «розщеплює» поганий холестерин. Важливо його вживати і для підтримання здоров'я нирок, кісток, серця і судин.
Застереження:
Грейпфрут не можна їсти натщесерце. Оптимальний час для цього фрукту – дві години після їди.
Відмовитися від грейпфрута варто у випадку:
- Виразкової хвороби шлунку, гастриті
- Хвороб нирок та печінки
- Циститу
- Алергічних реакцій на цитрус.
Уникайте їсти грейпфрут одразу після чищення зубів, адже його сік може пошкодити емаль.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування
Джерело: ТСН
Радіо Трек: НОВИНИ