Рівняни - про те, чи врятувала б мова знятий земляками фільм «Про Івана»

Оприлюднення короткоткометражки під час кінофестивалю "Місто мрії" викликало гарячу дискусію у соцережі Фейсбук.

Розпочала дискусію рівненська журналістка Наталка Пастухова:

А ось як на її допис відреагували інші користувачі соцмережі:

тарас максименко Автор, якби ви хотіли спитати, пояснював чому російською мовою - щоб не давати москалям інформпривід від запеденців з приводу корупціонерів в Україні. Ситуація типова для усього простору колишнього союзу. Щоб не підставити неньку, якщо хочете знати. 

Руслан АлексіюкРуслан Алексіюк Колеги, прекрасно, що вихід рівненського фільму - спричинив розмову і обговорення... Було б гірше, якби він як багато інших стрічок лишився поза Вашою увагою)))
Особисто я, погоджуючись на роль в цьому фільмі, пройшовши кастинг - теж задав режисеру та сценарисам це запитання...
На жаль - відповідь Вам не сподобається....
Окрім, вже наведених аргументів, щодо географічної локалізації фільму, було сказано...
"Фильму нужен скандал.... Посмотришь сколько ура-патриотов, которые сами то разговаривают на русском, начнут вопить о "зраде".... 
Сколько умных людей вцепятся в факт русского языка, вместо того - что бы вдуматься о чём снят фильм. А ещё больше будут вопить те -кто себя узнает..."
Я - пишу це не виправдовуючи авторів, акторів чи принижуючи тих хто критикує.... Мені гірко - бо ця технологія працює....

Oleksiy KaplanovOleksiy Kaplanov Друзі хотів і я втулити свої п'ять копійок. Яка різниця якою мовою знятий, головне суть фільму. Ось мене більши обурюе той факт що будучи в столиці України НАГОЛОШУЮ УКРАЇНИ... то тут люди української не розуміють і доводиться з ними говорити на російскій. А ви кажете..

Pawel NedselskijPawel Nedselskij Вмешаюсь немного в дискуссию на языке самого фильма. Мне кажется, что автор(ы) сознательно расширили возможную аудиторию путем применения русского. Ведь я не нашел привязки ни к городу, ни к стране. Так что возможен выход и на ближнее зарубежье)

Світлана ГерасимчукСвітлана Герасимчук Ну але я не про мову. Переглянула. Двічі. Дякуютарас максименко за лінк. Мова би цього не врятувала. Дякую авторам і усім причетним за спробу. Я висловилася не як критик, а як глядач. Глядач, котрому пощастило бачити у своєму житті справді якісне кіно, у тому числі й короткого метру. Хочу відмітити загалом гарну операторську роботу, кілька цікавих моментів монтажу. Акторське виконання - і професійне, і бездарне десь порівну. Обійдуся без прізвищ, хто має очі - той бачить. Ну і в цілому ідея, сценарій - це щось на рівні стінгазети на задану тему: живенько так, акуратненько, актуальненько, але жодної художньої цінності. Вибачайте, якщо що.

До речі, як повідомив начальник міського управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко, сьогодні фільм "Про Івана" розмістять в інтернеті на сайті Youtube.

Нагадаємо, що раніше виконавець головної ролі у фільмі "Про Івана" Юрій Ліпський виставляв у соцмережі Фейсбук фото зі зйомок, на яких було видно, що йому довелося зніматися без штанів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень