Рівненщина може втратити 25 мільйонів доларів Світового банку

Через надмірні побажання керівників районних медзакладів

Реалізація проекту Світового банку, спрямована на боротьбу із серцевими захворюваннями на Рівненщині, - під загрозою через надмірні побажання керівників районних медзакладів, заявлених у проектах. Нагадаємо, Світовий банк виділив 25 мільйонів доларів на покращення надання медичної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання в районах Рівненщини. Разом з тим, за словами керівника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука це також чудова нагода покращити первинну медицину в області:

 

- Проекту Світового банку, який запроваджується в Рівненській області, поставлений найвищий рівень пріоритету. При цьому недофінансуванні, яке у нас йде в медицині - це нам як соломинка, за рахунок якої ми, можливо, витягнем «первинку». Та сума, яка нам на область виділена (попередньо – це 25 мільйонів доларів плюс 2,5 мільйона доларів з обласного бюджету) може бути як збільшена - при позитивній роботі, так і зменшена до нуля - при якихось проколах, які ми будемо допускати.

 

А «проколів» зі слів керівника групи консультантів Світового банку Сергія Рибачка чимало. Найбільш поширеними є завищені ціни на ремонтні роботи у цих закладах:

 

 

- В результаті у нас квадратний метр ремонту або реконструкції виходить в сумі 18 тисяч гривень, 20 тисяч гривень, в деяких амбулаторіях вона сягає і 40 тисяч гривень. Це при тому, що вартість новозбудованого житла в Рівному в районі 10-11 тис. Чому так сталося? Тому що включають туди абсолютно все. Я не говорю зараз, що там є якась корупційна складова, просто, в мене таке враження, що райони зрозуміли, що є якась маса коштів, і їх потрібно абсолютно всі спожити.

 

Зауважимо, що перший етап будівельних робіт на 49 об’єктах вже розпочався. Перевіряти виконання цих робіт наглядова місія Світового банку приїде в лютому. Перевірятимуть Зарічненський, Володимирецький, Дубровицький, Сарненський, Рокитнівський, Березнівський та Корецький  райони, а з них майже готові до перевірки лише на Дубровиччині.

Тож Сергій Рибачок попросив серйозніше віднестися до підготовки проектно-кошторисних документацій, при необхідності допомоги - звертатися до консультантів Світового банку.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень