Реформувати медицину в області не поспішають

Із запланованих 22 пунктів екстреної медицини в області наразі створено лише три

Реформа медицини в області йде не надто активно.

Нагадаємо, згідно із новими вимогами первинна та вторинна медицина має бути відокремлена. Проте, навіть в обласному центрі із цим виникли проблеми. Адже в Рівному ще весною мали з’явитися 2 центри медико-санітарної допомоги, говорить заступник обласного управління охорони здоров’я Василь Височанський:

 

- До кінця 20-го року і згідно з документами йде питання про роз`єднання медицини - "первинки" і "вторинки". На сьогоднішній день, на жаль, залишилася не роз`єднана "первинка" і "вторинка" у Рівному, де повинно бути створено 2 центри первинної медико-санітраної допомоги. в березні є рішення міської ради. Чому затримуються?..Написали ми листа до міського голови, чекаємо на відповідь.

Між тим, із запланованих 22 пунктів екстреної медицини в області наразі створено лише три. Втім, в управлінні сподіваються, що цю проблему вдасться врегулювати до кінця наступного року. У іншому ж разі – дотриматися виконання постанови Кабміну, згідно з якою встановлено час на доїзд "швидкої" до пункту екстреної медичної допомоги – а це 10 і 20 хв. – буде неможливо.

Серед іншого пан Височанський повідомив, що в райлікарні планується закупити 18 машин. З їх допомогою шанси у багатьох хворих на швидке одужання зростатимуть. Адже, до прикладу, у випадку з інфарктом чи інсультом лікарі мають лише за 2 години встигнути втрутитися в організм для надання допомоги. Якість такої допомоги є значно вищою, а хворий може уникнути наслідків хвороби, навіть інвалідності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень