У Рівному щороку помирає 370 хворих на рак

Місцеві фахівці говорили про паліативних хворих

У Всесвітній день паліативної допомоги медичні фахівці зібрались за круглим столом, аби обговорити проблеми невиліковно хворих.

За словами начальника управління охорони здоров’я міста Вікторії Покоєвчук, знеболювальних ліків, які полегшують життя пацієнтів, а саме таблетованих форм морфіну, стало на Рівненщині та в обласному центрі більше:

– Перший квартал – це 72 упаковки на всю Рівненщину, то перший квартал 2015 року в нас 279 упаковок виписано. Це говорить про те, що лікарі отримали більшу можливість і розуміння, що таке лікування хронічного болю.

Також пані Покоєвчук розповіла про кількість смертельно хворих, які потребують  допомоги:

– В основному левова кількість цієї статистики, це онкопатологія. В нас в місті щороку помирає близько 370 осіб, які хворіли на онкопатологію. Але не завжди онкопатологія приводить до подібного стану. Це є і неврологічні захворювання, це і захворювання серцево-судинної системи. Всесвітня організація охорони здоров’я визначили, що у нас в Україні близько 500 тис. осіб щороку потребує паліативної допомоги.

До слова, медичні та соціальні працівники закликають, якщо у вас або у вашій сім’ї є паліативно хворі люди, звертатися за допомогою до фонду Відродження та Всеукраїнської мережі ЛЖВ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень