Рівненську медицину за 5 років буде не впізнати

Таке повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков

Як вже повідомляло Радіо Трек, на Рівненщині запроваджують новий проект за гроші Світового банку, завдяки якому планують зменшити смертність від серцево-судинних захворювань в сільській місцевості. Планується, що на покращення ситуації в охороні здоров’я впродовж  п’яти років витратять $ 25 млн. Як розповів керівник робочої групи Світового банку Паоло Беллі, запрошення для участі в проекті Світового банку розсилалися у всі області  України, але відгукнулися 22-і з них. Впроваджувати свій проект Світовий банк буде у восьми областях нашої держави на умовах спів фінансування.

– Сьогодні ми обговорювали підготовчі роботи. Те, як іде процес створення команди, яка відповідатиме за реалізацію проекту в регіоні та ті заклади, які вже передбачені по проекту. Мені дуже приємно відзначити готовність і відданість з боку керівництва департаменту охорони здоров’я і вищого керівництва області стосовно реалізації цього проекту. У випадку успішної реалізації цей проект дійсно зможе змінити ситуацію в охороні здоров’я, що вплине на велику кількість населення області.

Тож з обласного бюджету на підтримку хворих буде виділено 2.5 млн. доларів. За ці кошти передбачені інвестиції у відновлення інфраструктури, медичне обладнання, підготовку лікарів та створення реєстру пацієнтів, які страждають на серцеві недуги. За реалізацією інвестицій та витратами коштів стежитимуть спеціальні офіси в областях. В Рівненській обласній лікарні планують створити сучасний серцево-судинний центр. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень