Рівненщина ініціюватиме зміни у процедурі харчування дітей-чорнобильців

У чотирьох районах з п’яти у чорнобильській зоні школярі не харчуються

Нагадаємо, цю процедуру часто змінювали, утім уже два роки тендери для організації харчування у школах проводять на районному рівні. У результаті, у чотирьох районах Рівненщини з п’яти, віднесених до чорнобильської зони, діти вже кілька місяців не харчуються, розповідає начальник обласного управління соціального обслуговування населення Олексій Шамак:

- Володимирецький район – процедура триває. Обіцяють, що з дня на день договір буде укладений, харчування розпочнеться. У Дубровицькому районі з 14 квітня розпочалося харчування. Зарічненський район – на жаль, було подало дві скарги до антимонопольного комітету і аукціон ще триває, харчування немає. Рокитнівський район – не харчуються. Сарненський район – обіцяють, що з 1 травня, ну, тобто, це вже буде 3 травня, напевно, вже почнеться харчування.

Про це йшлося під час зустрічі керівництва області з представниками чорнобильців Рівненщини, традиційно, напередодні чергової, уже 31 річниці з дня Чорнобильської катастрофи.

Тож голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко дав розпорядження напрацювати пропозиції до Уряду щодо зміни процедури у проведенні тендерів на організацію дитячого харчування, аби спростити і пришвидшити її.

Про проблеми з харчуванням, зокрема, у Сарненському районі сайт Радіо Трек писав у матеріалі «Генерало-єнакієвські» фірми позбавили шкільних обідів дітей-чорнобильців на Рівненщині.

До слова, впродовж 2017 року компенсація за харчування сім’ям з дітьми, потерпілим від наслідків на ЧАЕС та на організацію безплатного харчування на забруднених територіях виплачено 17 млн гривень.

Зауважимо також, серед областей України саме на Рівненщині проживає найбільше осіб такої категорії. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень