Устю не відновлять, доки не заплатять борги за проект

Його зробили, однак усіх грошей не отримали

Відновлення річки Устя не можуть почати через низку документів. Йдеться про техніко-економічне обґрунтування відновлення річки Устя.

Його у 2013 році замовило в рівненської фірми-проектанта управління водних ресурсів області. Цей проект коштував майже мільйон гривень, з яких для проектантів заплатили лише частину – понад 700 тисяч.

Однак решту коштів так і не перерахували з Держбюджету. Тож нині Басейнова рада річки Усті хоче розпочати роботи з відновлення водної артерії, однак не може, говорить голова Басейнової ради Віталій Ундір:

Проект незавершений. Це заважає нам розпочати роботи. Документація залишилася в підрядної організації, яка виконувала ці роботи. І враховуючи, що є заборгованість з оплати цих робіт, підрядна організація не передає нам цю документацію. Лишається передати контроль за цією документацію департаменту будівництва, доплатити кошти, яких не вистачає та скоригувати проект.

Техніко-економічне обґрунтування стосується частини Усті, яка протікає через Рівне та Квасилів. В обґрунтуванні вказані всі заходи з відновлення річки та їхня вартість.

Зауважимо, що йдеться про майже 170 мільйонів гривень. Аби проект дофінансували в Басейновій раді вирішили передати це обґрунтування від департаменту водних ресурсів до департаменту будівництва та архітектури. Керівництво області нині доручило обом департаментам розробити порядок передачі.

 

 

Після цього проект скоригують. Адже спеціалісти в НУВГП визначили, що для порятунку Усті треба працювати з верхів’ям річки, а не її серединою.

Роботи мають профінансувати з обласного природоохоронного фонду, а самі роботи з обласного, міського та місцевих бюджетів. Зауважимо, що від міста був присутній заступник начальника управління ЖКГ Рівного Володимир Лапюк. На запитання Віталія Ундіра, чи точно місто виділить співфінансування, чиновник відповів:

Ну, я доведу до відома міського голови.

Роботи над проектом відновлення Усті планують завершити до 2020 року.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень