Заради порятунку Усті «Екоклуб» звернувся до уряду (ВІДЕО)

На сайті Кабінету міністрів можна підписати відповідну петицію

На сайті відомої у Рівному громадської організації «Екоклуб» з’явилося повідомлення про те, що її учасники у Рівному віднайшли 12 несанкціонованих скидів неочищених стічних вод у річку Устя.

Це одна з причин «цвітіння» води і масової гибелі риб щоліта. Частина будинків поблизу річки досі не має каналізації, їх мешканці або незаконно скидають стічні води у річку, або замовляють вивезення асенізаторами. Проте, останні теж масово скидають стічні води у невстановлених для цього місцях.

«Екоклуб» наголошує, що стан річок погіршується нині по всій Україні. Державний нагляд за дотриманням природоохоронного законодавства працює вкрай недосконало, що призводить до безкарності порушників та екологічних катастроф у річках.

Тож  для порятунку річок та озер державна політика має стати кращою, тому  «Екоклуб» подав петицію до Уряду.  Громадська організація вимагає:

  • Кардинально збільшити штрафні санкції за незаконні скиди стічних вод та за порушення водоохоронних зон, що має зробити таку діяльність економічно не вигідною.
  • Відновити повномасштабний моніторинг стану водойм та нагляд за дотримання природоохоронного законодавства.

Усіх небайдужих до стану водойм у Рівному, та й загалом в Україні закликають підписати петицію. Для її розгляду Кабінетом міністрів необхідно зібрати 25 тисяч підписів. Для цього н6а сайті кабміну необхідно пройти реєстрацію.

Крім того «Екоклуб» поширив мотиваційне відео, де пояснюють необхідність радикальних змін – уже сьогодні.

До слова обговорення проблем річки Устя було одним із ключових під час програми «Європейський монітор», в ефірі Радіо Трек. Цього разу обговорювали тему «Водні директиви ЄС та малі річки і водойми Рівненщини у світлі виконання Угоди про асоціацію з ЄС».

Гості програми погодилися з думкою, що окрім впровадження норм ЄС на теренах Рівненщини, єдиним порятунком Усті має стати тампонування скидів.

Ця публікація підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій та "Європейською правдою".

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Радіо Трек і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень