Чи змінилася поведінка рівненських водіїв з появою патрульної поліції

Відповідь дали самі ж водії

Понад 50% опитаних серед водіїв відповіли, що їхня поведінка на дорозі не змінилася - як порушували рік тому, до появи патрульних – так і порушують надалі.

Майже усі водії визнали, що їздили п`яними за кермом впродовж року. А понад 70% - не пропускали пішоходів.

Водночас, більшість респондентів визнають: з появою патрульної поліції на дорогах настав порядок.

Такі результати соціологічного опитування, проведеного групою «ВИБІР» - з метою дослідження рівня довіри до патрульної поліції Рівного.

Опитування проводили трьома методами – традиційним (опитування перехожих), телефоном та через Інтернет. В опитуванні, яке у травні безкоштовно проводила соціологічна група, взяли участь близько восьми сотень рівнян.

За результатами дослідження, показник довіри до патрульної поліції досить високий.

Показники довіри до Національної поліції з початку реформи – зросли майже вдвічі і нині складають понад 60%. А патрульній поліції довіряє понад 70% рівнян, розповідає соціолог Роман Микитюк:

- Перше питання, яке ми поставили – це наскільки ви довіряєте поліції. Показники довіри до поліції (Національної поліції, - ред.) – 63,3%, патрульної поліції трішки більше – 71,9%. Маю сказати, що рівень довіри до патрульної поліції у користувачів Інтернету і Facebook був вищий, ніж в опитаних звичайним методом. Рівень довіри до поліції (Національної поліції, - ред.), якщо порівняти з тим, який був три роки тому, він, мені здається, виріс у понад два рази.

Разом з тим, 3% опитаних відповіли, що працівники патрульної поліції вимагали у них хабар.

Начальник патрульної поліції Сергій Мерчук каже, що, швидше за все, люди переплутали патрульних з працівниками інших підрозділів поліції. Також, зазначає Сергій Мерчук, через велику кількість складених адмінпротоколів серед людей, особливо серед користувачів соцмереж, є багато ображених на патрульних.

Не вважає важливою цю цифру і соціолог, адже, каже, похибка при проводженні досліджень складає більше 3-х відсотків.

Ознайомитися з іншими результатами опитування Ви можете нижче.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень