Послабити неможливо посилити. Де кома у питанні відкриття дитсадків та послаблення карантину у Рівному (ФОТО)

Та області 

Фото з інтернету

Дитячі садочки на Рівненщині влітку не відкриватимуть.

Навіть у тих дев’яти районах краю, де послабили карантин.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

Адже кількість хворих в області рекордно росте, а алгоритми перебування дітей у дитсадках так і не розробили, повідомив перший заступник голови обласної адміністрації Сергій Подолін:

- Зважаючи на ті показники, що зараз є — ми не можемо послаблювати карантин. А тим паче відкривати дитячі садочки.

 

З досвіду минулих років скажу, що більшість дитячих садочків влітку не працювали. Приміщення готували до нового навчального року, колективи ішли у відпустки. Тож великої потреби у відкритті дитячих садочків сьогодні не існує.

 

Тим більше, якщо дорослі громадяни не дотримуються карантинних обмежень, то як їх дотримуватимуться діти?! Як дитині пояснити про дистанцію, маску та дезінфекцію? Як пояснити трирічній дитині, що не можна контактувати з іншою дитиною?

 

Тому поки у нас висока інцидентність (показник частоти захворюваності, появи нових випадків хвороби - ред.) — про відкриття садочків говорити зарано. Це питання взагалі не стоїть на порядку денному.

 

Ми теж, як влада, втомилися від тих обмежень, які сьогодні існують. Ми розуміємо, що люди втомилися. Але якщо обирати між свободою та здоров'ям громадян — то ми обираємо останнє.

Нагадаємо, Рівненщина у списку семи регіонів, де не можуть послабити карантинні обмеження, оскільки критерій інцидентності у них перевищує встановлений рівень. Станом на 11 червня в області зафіксували 35 нових випадків інфікування коронавірусом.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень