Поліція встановлює, що робив у «Червоній калині» померлий від COVID-19 волинянин

Під час карантину

Санаторій "Червона Калина". Рівненська область, Рівненський район, с. Жобрин

Санаторій закрився не відразу після оголошення карантину на Рівненщині.

І мав на це повне право, стверджують в обласній адміністрації.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко

Зокрема, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко каже, що оскільки санаторій має статус санаторно-лікувального закладу, то прямої заборони на його роботу у рішеннях комісій місцевих ТЕБ і НС, а також інших урядових рішеннях не було:

Попри це, ми завжди (від початку карантину, – ред.) рекомендували припинити свою діяльність цим закладам і на сьогодні «Червона калина», як й інші подібні заклади, не працює.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що у санаторії перебував заражений COVID-19 пенсіонер з Волині. Минулої суботи 72-річний чоловік помер.

Фото ілюстративне

Нині ж правоохоронці мають встановити, на яких підставах він перебував у санаторії «Червона Калина» аж до початку квітня.

Питання роботи санаторію є предметом уваги правоохоронних органів.

 

Зокрема, ведеться адміністративне провадження. Витребувані всі пояснення від цього закладу, у т.ч., якщо йдеться конкретно про мешканця Нововолинська, то правоохоронці мають встановити перебував він на лікуванні, оздоровленні чи відпочинку.

 

Якщо йдеться про лікування, то це одна категорія – це зовсім не підпадає під адмінправопорушення. Якщо ж він знаходився на якихось інших формах перебування в «Червоній калині» - це суттєво змінюватиме позицію правоохоронних органів у цій ситуації, - повідомив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Територія санаторію згори

Інформацію щодо розпочатого розслідування нам підтвердили і правоохоронці. Втім, результатів поки немає.

Нагадаємо, напередодні головлікар «Червоної Калини» Микола Сивий заявляв, що у працівників закладу, з якими контактував хворий, симптоми хвороби досі не проявилися, тож ймовірність інфікування у санаторії його очільник виключає.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень