Хворий на коронавірус чоловік, який відпочивав у санаторії на Рівненщині, помер

У суботу, 11 квітня

Це 72-річний чоловік з міста Нововолинськ, що на Волині.

8 квітня стало відомо, що у нього підтвердили коронавірус. 

 

Він лежав у терапії та реанімації Нововолинської лікарні, де його підключили до апарату штучної вентиляції легень. 

 

9-го квітня його стан стабілізувався, і чоловіка перевели до Волинської обласної клінічної лікарні. А 11 квітня він помер. 

Епідрозслідування встановило, що попри карантин, чоловік з 16 березня по 1 квітня перебував у санаторії "Червона калина", що в селі Жобрин на Рівненщині. Як інформує видання bug.org.ua, з ним загалом контактувало 100 осіб, в тому числі чимало медиків.

Захворіли на коронавірус у Нововолинську також двоє рідних померлого.

 

І ще двоє людей лежать в інфекційyому відділенні, з якими, ймовірно, чоловік контактував у санаторії.  

На сайті санаторію "Червона калина" за підписом головного лікаря Миколи Сивого зазначено, що заклад закрили на карантин з 1 квітня, оскільки він у постанові Кабміну не перебував у переліку підприємств, які підлягають негайному закриттю. А щодо хворого з коронавірусом відпочивальника написано таке:

" Відпочивальник з м. Нововолинська Володимир Васильович (прізвище не вказав навмисно) був прийнятий на лікування, як особа з інвалідністю від нещасного випадку на виробництві (чи професійного захворювання) згідно з тристоронньою угодою, укладеною між ним, санаторієм “Червона калина” та управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області і за кошти цього Фонду.

 

Такі договори укладаються заздалегідь, забезпечуються гарантійним листом санаторію, що останній прийме на лікування саме цього пацієнта, при поселенні пацієнт обов’язково пред’являє санаторно-курортну карту про стан свого здоров’я, видану медичним закладом за місцем його проживання.

 

Оскільки всі вимоги укладеного договору сторонами були дотримані, цей відпочивальник був прийнятий на лікування.  А 1 квітня 2020 року в задовільному стані, без жодних ознак захворювання був виписаний і відбув із санаторію власним автомобілем".

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень