«Не через контакти з хворими»: керівники району Рівненщини пояснили, чому зробили тести на COVID-19

Адже їм почали дорікати, що не мали в цьому потреби, а просто скористалися своїм службовим становищем

Голова Рокитнівської райдержадміністрації Віктор Мініч розказав виданню "Наша Рокитнівщина", що причиною того, що він, голова районної ради та головлікар Рокитнівської лікарні здали тести, стали

не контакти з хворими людьми, а те, що вони постійно перебувають на зв’язку і в роботі з великим колом людей, розглядом документів, які щоденно надходять звідусюди для прийняття тих чи інших рішень для забезпечення життєдіяльності району.

Окрім того, у вихідні дні керівники району виїжджали на пожежі, де також перебували в контакті з багатьма людьми. Після цього почався невеликий кашель. Вони припустили, що причиною цього могло стати те, що надихалися диму від вогню. Але оскільки росте кількість захворілих на коронавірус, вирішили перевіритися. 

Здавали тести у понеділок вранці: швидкі і ПЛР. ПЛР-тести повезли на Рівне, а швидкі тим часом показали негативний результат (відсутність інфекції) у голови райдержадміністрації і головного лікаря, у голови райради - сумнівний результат.

 

Під вечір у вівторок прийшли результати ПЛР-тестів, які підтвердили наявність коронавірусу у всіх трьох.
При цьому симптомів фактично ніяких нема ні в кого, окрім легкого кашлю у голови райдержадміністрації.

Оскільки всі троє є ключовими фігурами оперативного штабу протидії коронавірусу в районі, вирішили самоізолюватися для оперативного дистанційного керування районом.

Також вирішили провести тести всім, з ким мали контакти інфіковані. Результати швидких тестів будуть відомі сьогодні ввечері, ПЛР-тестів - завтра-післязавтра.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень