Траншею перед церквою з масовим богослужінням вирили у Дніпрі. Чи робитимуть так у Рівному? (ФОТО)

Щоб запобігти масовим зборищам людей у карантин

Учора міський голова Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці у Фейсбуці звернувся до священнослужителів через масові богослужіння з такою погрозою:

Хотите сидеть без воды и света, с заложенными дверями и перекопанными дорогами? Мы вам все это обеспечим. Также ждите отмену документов по земле и любых разрешений на реконструкцию.

 

Мы же с вами не ругались все эти годы, правда? Но если вы хотите рисковать здоровьем людей, то тогда не обижайтесь.

 

Я вас честно предупреждаю. И не поможет вам никто. Ни мои прекрасные отношения с Владыкой Иринеем, ни депутатское лобби, ни сам Господь Бог.

 

А сьогодні фото з виритою траншеєю перед церквою міста Дніпра у соцмережу виклав заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. Супроводив їх іронічним текстом, з якого ставало зрозуміло, що 

у Вербну неділю в одному з храмів священник вирішив провести масове богослужіння, на якому причащав однією ложкою з однієї чаші 300 людей. 

 

В той же час перед входом у храм стався порив водопровідної труби. Її вирішили розкопати.

 

І у виритій траншеї знайшли снаряд періоду Другої світової війни. Звісно, викликали рятувальників, а парафіянам довелося чекати за огорожею, коли всі роботи з його знешкодження завершать.  

 

Ми поцікавилися у міського голови Рівного Володимира Хомка, чи не збирається за прикладом Дніпра вдатися до таких же переконливих методів впливу на священників і парафіян, які не дотримуються карантину. І ось що він сказав:

- Ні, не збираюся таке робити. Лише поліція може з такими масовими зібраннями боротися.

 

Також сьогодні я був на нараді у голови облдержадміністрації, де були представники священнослужителів усіх конфесій. І від них буде підготовлена заява у всі ЗМІ із закликом до парафіян не йти до церков.

 

А завтра на сесії міськради ми маємо прийняти рішення про те, щоб територію у радіусі 200 м від церков вважати "громадським місцем". 

Міський голова Рівного Володимир Хомко

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень