60 контактників і «нульова» ймовірність інфікування: у «Червоній калині» розповіли про хворого на COVID-19

Який нещодавно у них лікувався

Санаторій "Червона Калина". Рівненська область, Рівненський район, с. Жобрин

У санаторії «Червона калина», що у селі Жобрин Рівненського району, прокоментували випадок із інфікованим волинянином.

Про 72-річного жителя Волині, у якого 8 квітня виявили коронавірус і який нещодавно був пацієнтом закладу, у санаторії розповіли «Суспільному».

Чоловіка виписали з санаторію 31 березня, а вже наступного дня «Червону калину» закрили на карантин, каже головний лікар закладу Микола Сивий.

За його словами, працівники закладу, з якими він контактував, зараз симптомів хвороби не мають, тому ймовірність інфікування у санаторії його очільник виключає.

Територія санаторію згори

Як пояснила «Суспільному» юристка санаторію Надія Сергійчук, «Червона калина» – це лікувальний заклад і його робота у період введеного урядом з 12 березня загальнодержавного карантину не є порушенням:

Ми долікували тих людей, які приїхали. У нас дотримані були всі міри: температура міряється при вході – раз, потім на рецепції – два. Плюс антисептиків стоїть ціла «батарея».

 

Ці люди прибули по договору, ми їх зобов'язані були прийняти, бо задовго до цього ми пишемо гарантійний лист, що ми приймемо цю людину.

Нагадаємо, напередодні Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков розповів, що наразі уточнюються контактні особи госпіталізованого чоловіка. Попередньо, це близько 60 людей.

За попередніми даними, дійсно він був у «Червоній калині». На початку квітня він поступив, із 16 березня по 1 квітня він був у «Червоній калині».

 

Уже звідти, – я кажу, що це попередні дані, – він був направлений додому. Я маю інформацію, що він не один був у «Червоній калині» - із Нововолинська таких було 8 людей. Усе це уточнюється і тоді будуть вжиті заходи, - зазначив  Віктор Сапожніков.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень