Майже 200 випадків коронавірусу на Рівненщині. Серед інфікованих медпрацівники, вагітні та чиновники

Основні тези брифінгу ОДА

ПРИМІТКА: станом на вечір 15 квітня на Рівненщині уже 204 хворих на коронавірус. Дані нижче вказані на момент, коли кількість підтверджених випадків була на 20 осіб меншою.

За даними обласного лабораторного центру на Рівненщині станом на 15 квітня 184 випадки коронавірусу. За добу – 18 нових хворих.

Інфіковані 44 медпрацівники, серед яких 27 – з Рівненської обласної лікарні. Ще 66 зразків перевіряють. Але брак персоналу це не спричиняє, запевняє новопризначений начальник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

Читайте також: Призначили головного медика Рівненщини. Скільки він зароблятиме

Серед хворих на коронавірус – троє вагітних. Про останній випадок стало відомо у понеділок. Це жінка зі Здолбунова.

Пряма мова Олега Вівсянника: «Станом на 9:00 15 квітня в області коронавірус діагностовано у трьох вагітних. Перебіг захворювання легкий і всі пацієнтки перебувають на самоізоляції».

Майже 4,5 тисячі осіб в області відмовилися від обсервації. Вони – на обліку поліції

Для того, щоб людина яка прибула з-за кордону, пройшла обсервацію, від неї треба отримати добровільну згоду. Але люди не зажди погоджуються, не завжди підписують цю згоду, повідомив Ігор Тимошенко.

У межах законодавства у чиновників не завжди є всі механізми, щоб примусово забезпечити обсервацію. Тому той, хто відмовляється, щонайменше, обіцяє самоізолюватися вдома. Його беруть на облік.

Наразі на самоізоляції у Рівненській області, тобто, на обліку поліції та органів місцевого самоврядування, перебуває 4 тисячі 372 особи.

 

Тобто, всі, хто не погодився на обсервацію.

 

На обсервації – дві особи.

У Рокитнівському районі COVID-19 виявили у голів райдержадміністрації, райради та у головного лікаря центральної райлікарні

Пряма мова заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка: «Ситуація, звичайно, нестандартна. Але є механізм дії. Зокрема, голова районної адміністрації Віктор Мініч перебуває на самоізоляції, не на лікарняному, тобто продовжує здійснювати функції як керівник району. Залежно, звичайно, від його стану. І дай Боже, хай буде здоровий.

Всі оперативні справи у Рокитнівському районі вирішуються без змін.

Заступник очільника Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. Скрін із онлайн-брифінгу

Якщо йдеться про ситуацію в райлікарні, запланували додаткову допомогу у забезпеченні швидкими тестами, щоб охопити максимально можливу на сьогодні кількість контактних осіб».

10 квітня 30 депутатів Рокитнівської райради зібралися на сесію. Один з депутатів викликав поліцію, щоб зафіксували порушення карантину

Проведення сесії районної ради, навіть у межах карантинних обмежень, допускається. Тобто, проведення сесій – законне, - зазначив Ігор Тимошенко. Але – з дотриманням усіх карантинних умов. У разі недотримання – організаторів штрафуватимуть. Це питання досліджується.

«Щодо контактних осіб, ми додатково сьогодні спрямовуємо 150 швидких тестів на Рокитнівщину, щоб організувати максимальне охоплення всіх контактних осіб. Будемо реагувати, залежно від ситуації», - додав Ігор Тимошенко.   

Коронавірус також підтвердили у голови Сарненської райадміністрації

Пряма мова заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка: «Ми на постійному контакті і з головою Сарненської РДА і Рокитнівської. Вони почуваються добре. На випадок таких ситуацій, як у Сарненському і Рокитнівському районах, розроблений алгоритм дій. Є заступник. Якщо немає заступника – є керівник апарату.

На випадок кризових ситуацій також маємо алгоритм дій».

Препарат «Плаквеніл»

Управління охорони здоров’я з МОЗу отримало 53 упаковки. Його розподілили по п’яти закладах області. Ще близько 20 упаковок – у запасі на складі обласної клінічної лікарні. На скільки його вистачить – однозначної відповіді немає, тому що це залежить від важкості перебігу захворювання у пацієнта, якому призначать цей препарат, а отже – і від доз, повідомив Олег Вівсянник.

У Радивилівському районі виявили перші чотири випадки коронавірусу

Чотири випадки коронавірусу діагностовано у Радивилівському районі. Три з них – у селі Підлипки, з однієї сім’ї. Одного пацієнта госпіталізували з легкою формою. Решта, у тому числі пацієнт із Радивилова – на самоізоляції. У вогнищах зараження проводять всі необхідні протиепідемічні заходи, повідомив Олег Вівсянник.

ПЛР-тести

Пряма мова Олена Вівсянника: «Згідно з інформацією лабораторного центру, учора як гуманітарну допомогу центр отримав 8 тисяч 100 тестів для виділення РНК. Крім того, у нас є ще 7 тисяч для проведення верифікації вірусу, тобто як другий етап ПЛР-діагностики вірусу COVID-19. За підрахунками і якщо темпи досліджень будуть такими, як зараз, цього нам вистачить ще на місяць роботи.

На фото - начальник Рівненського обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник

Щодо допомоги родинам, які перебувають на карантині. За словами заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка:

Порядок надання субсидій та пільг – спрощено та запроваджено додаткову компенсацію витрат на оплату комунальних послуг. Постанова уряду № 247 від 25 березня.

Крім того, на період карантину продовжено термін виплати держаної соціальної допомоги та пенсії.

  1. малозабезпеченим сім’ям без подання необхідних документів, з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої державної соціальної допомоги на підставі заяви та необхідних документів, поданих після закінчення карантину;
  2. сім’ям з дітьми протягом карантину та упродовж місяця по його завершенню ;
  3. особам з інвалідністю з дитинства або дітям з інвалідністю, а також особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, у разі пропуску терміну переогляду МСЕК та ЛКК про встановлення інвалідності, з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої державної соціальної допомоги/пенсії на підставі заяви та результатів переогляду.

 

Орган соцзахисту населення протягом місяця після скасування карантину проводить перерахунок розміру виплаченої державної соцдопомоги на підставі поданої особою або її законним представником заяви та необхідних документів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень