Податкова амністія: чи змусять українців звітувати звідки квартира, машина, гроші, діаманти

«Амністія – це не ревізія вашого майна» (с)

З 1 вересня стартувала податкова амністія, аби вивести гроші українців з тіні.

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пояснив чи варто українцям боятися за свої статки.

Зокрема, Данило Гетманцев розповів таке:

- Жодних надповноважень ні в податкової, ні в інших служб контролю не з'явиться. Громадяни не повинні, а мають право скористатися інструментом податкової амністії. Навіть у назві закону зазначено – добровільно. Амністія – це не ревізія вашого майна. Це привід для кожної людини сісти і звести свій фінансовий баланс. Це можливість отримати документ про легальність походження своїх коштів.

Немає й ніколи не буде права у держави запитати у вас, звідки майно – квартира, машина, дача, гроші, діаманти. Тим, що ви маєте зараз, ви вільно розпоряджаєтеся. Ніхто вас не обмежує.

Однак у разі, якщо ви захочете в майбутньому витратити ваш «чорний» капітал на придбання коштовних речей, такі запитання до вас, звісно, виникнуть.

Окрім того, ваші гроші, із яких сплачено податки, і так «білі». Не підлягають амністії. Якщо людина раніше вказувала гроші в декларації або отримувала доходи від податкових агентів зі сплатою податків, вона вже має «білі» кошти.

Кожному громадянину України ми автоматично амністуємо 400 тис. грн без подання декларацій. У вас може бути, окрім ваших «білих» доходів, ще до 400 тисяч гривень заощаджень, адже ви вже отримували зарплату. Окрім цього, автоматично амністуємо одну квартиру до 120 м², будинок до 240 м², земельну ділянку в межах норм безоплатної приватизації на кожну людину.

Хто може скористатися амністією?

– Амністія – для фізичних осіб. Податковий резидент України – це зокрема іноземець із постійною посвідкою на проживання  або громадянин, який був податковим резидентом на момент одержання доходу в Україні. Наприклад, лікар працював і жив в Україні, а потім поїхав працювати лікарем у Чехію. За все життя зібрав $50 тис. Він може скористатися амністією. І ці амністовані гроші будуть доведено мати легальність походження, визнану в усьому світі, — розповів Данило Гетманцев.

Більше про це читайте на сайті «ГОРДОН»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень