Комусь 15 000 грн, а комусь 200 грн: українцям перерахували пенсії

Чому така велика різниця

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

З початку року середня пенсія в Україні зросла лише на 200 гривень.

Якщо раніше вона становила 3 500 грн, то тепер – 3 700 грн. Водночас пенсія суддів зросла з 67 900 до 83 200 грн, або на 15 300 грн, йдеться в опублікованих даних Пенсійного фонду.

Це сталося з урахуванням індексації та підвищення прожиткового мінімуму, повідомляє видання Волинь24. Головною причиною такої різниці є те, що для простих українців і суддів діють різні правила виходу на заслужений відпочинок.

Так, прості українці отримують виплати за формулою: середня зарплата за три минулі роки помножити на стаж у роках, на 1% і на співвідношення власної зарплати до середньої.

 

Тож навіть при наявності 35 років стажу із середньою зарплатою розмір пенсії буде меншим, ніж 35% (бо враховується середня зарплата за три роки, а вона менша, ніж середня зарплата за минулий рік).

 

Суддям пенсія рахується інакше. Вони за наявності стажу можуть претендувати на 80% своєї зарплати. Простим українцям не досягти такого співвідношення пенсії до заробітку, навіть якщо вони мають 80 років стажу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень