Під Рівненською ОДА мітингують віряни УПЦ КП

У ці хвилини під стінами Рівненської облдержадміністрації знову мітинг. Тут зібралися віряни з Птичої, Дубенського району, цього разу це представники уже УПЦ Київського патріархату. Вони вимагають повернути Свято-Успенську церкву у Птичій під юрисдикцію Київського патріархату.

Нагадаємо, два дні тому на цьому ж місці мітингували близько двохсот представників Московського патріархату, які теж вимагали захистити їх права і залишити храм їм. Тоді духовенство УПЦ МП зачитали лист-звернення з відповідним проханням до голови Рівненської ОДА.

Що вимагають сьогодні представники Київського патріархату, говорить секретар єпархії УПЦ КП Сергій Лучанін:

- За однакове ставлення нашої виконавчої влади до всіх конфесій, що не було упередженості. Більшіть громади хотіли м також молитися в храмі, вони не мають на це можливості. Це особисто по Птичі, тому що храм вже рік зачинений, тому що прихильники Московського патріархату роблять безчинства, самовільно вриваються в опечатаний храм, роблять там безлад, звинувачуючи в порушенні якогось закону Київський патріархат. 

 

Тому якщо в селі 93% прихильники Київського патріархату, а 7% всього навсього Московського патріархату, напевне має діяти правило більшості щодо користування храмом. Або хоча б почерговість рівноправна. На жаль, цього немає і влада цьому не сприяє. 

Лист-звернення до голови рівненської ОДА від вірян Птичої Київського патріархату зачитають на сесії обласної ради, яка розпочинається у Рівному у ці хвилини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень