Переселенку з Харкова змінило Рівне. Тепер у неї нове ім’я і життя (ВІДЕО)

Тільки з початком війни вона зрозуміла важливість мови

49-річна переселенка з Харкова Віроніка Калачова переїхала у Рівне у березні. Жінка все життя жила у російськомовному Харкові. Проте у 2014 почала змінювати свою думку щодо важливості української мови в українському суспільстві.

Але, зауважила Віроніка Калачова, говорити українською у Харкові непросто, адже там переважно всі спілкуються російською, знайти коло спілкування з державною мовою було завданням із зірочкою.

Проте з початком повномасштабної війни жінка з родиною переїхала у Рівне. Тут вона почала відвідувати курси «Філіжанка мови по-рівненськи» і навіть змінила власне ім’я. Колись вона була Веронікою, але переконана, що український варіант повинен утворюватись від слова «віра».

- Було багато помилок у документах і я вирішила, що ім'я з коренем «ві», тобто Віроніка, буде мені ближче через моє бажання відчувати себе справжньою українкою, — розповіла жінка.

У Харкові Віроніка навчалась у російськомовній школі й цією ж мовою їй викладали в університеті. Вона пригадала, що на той час у місті була лише одна україномовна школа, розташована на околиці. У Рівному вчити рідну мову набагато простіше, зауважила Віроніка Калачова:

- Викладачі використовують найкращі методи. Це екскурсії, майстеркласи. Безпосередньо у них ми практикуємо ці теоретичні навички, які нам надають.

Більше – дивіться у відео Суспільного.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень