Пенсії на тимчасово окупованих територіях можна отримати за новою схемою

Щоб пенсіонери не ризикували власним життям і здоров'ям

На тимчасово окупованих територіях проживає чимало українських пенсіонерів, які не можуть перебратися на підконтрольну Україні територію через об'єктивні причини: необхідність догляду за хворими родичами, відсутність житла в інших населених пунктах тощо.

Раніше такі пенсіонери для отримання пенсій та соцвиплат мали приїжджати на підконтрольну офіційному Києву територію, іноді відчуваючи на собі «не дуже схвальне» ставлення окупантів. Більше того, після закриття ворогом багатьох КПВВ зробити це стало дуже важко.

Тому Кабмін запустив процедуру віддаленої ідентифікації через «Дію», йдеться у повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Кабінет Міністрів удосконалив механізм виплати пенсій та грошової допомоги громадянам України шляхом запровадження додаткової можливості проходження ідентифікації для всіх отримувачів — віддалено, — пояснюють у міністерстві.

Тепер для віддаленої ідентифікації можна використовувати «Дія.Підпис» — кваліфікований електронний підпис, який можна використовувати для підписання документів у програмі «Дія» та онлайн.

Для цього пенсіонеру знадобиться ID-картка чи біометричний закордонний паспорт у додатку «Дія».

Термін дії «Дія.Підпис» — 1 рік або до його видалення.

Створення «Дія.Підпис» — це безоплатна послуга.

Щоб його отримати, потрібно:

  • авторизуватися у додатку «Дія»;
  • перейти до Меню — «Дія.Підпис»;
  • вибрати «Створити»;
  • підтвердити особу через перевірку фото, NFC або BankID;
  • тоді треба придумати 5-значний код для «Дія.Підпис».

Віддалена електронна ідентифікація здійснюється шляхом авторизації одержувача (без його особистої присутності) в особистому кабінеті порталу ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» (Дія ID).

 

Така можливість дорівнює фізичній ідентифікації одержувача, — наголошують в Мінреінтеграції.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень