Українці можуть отримувати лише один вид пенсії: кому доведеться обирати?

Ті, хто має право на різні види виплат, мусять зупинитися на чомусь одному

Українці мають право на різні види пенсій, проте отримувати можуть лише якусь одну. Про це нагадала начальниця відділу застосування пенсійного законодавства в Головного управління ПФУ у Закарпатській області Оксана Олефір.

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», особі, яка має право на різні види пенсій (за віком, по інвалідності, у зв'язку з втратою годувальника), призначається лише один з цих видів пенсії за її вибором.

За бажанням можна змінити вид пенсії, звернувшись з відповідною заявою до управління Пенсійного фонду.

При переведенні з одного виду пенсії на інший враховується заробітна плата людини за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року і до місяця звернення за переведенням з одного виду пенсії на інший.

За бажанням (якщо це буде вигідно), додатково до цього періоду може бути врахована зарплата ще за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року, незалежно від перерв.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень