Кожному — по заслугах: у ПФУ пояснили логіку збільшення пенсій у липні

Зокрема, чому не підняли виплати всім однаково

З 1 липня в Україні підвищився прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, відповідно, зросла мінімальна й максимальна пенсія за віком і пенсійні надбавки, прив'язані до цього показника.

В середньому, підвищення становило близько 45 грн.

Чому так вийшло, пояснили у Пенсійному фонді.

Там кажуть, що розміри підвищення пенсій кожному пенсіонеру визначено індивідуально, залежно від того, яка складова пенсійної виплати перерахована (мінімальний розмір пенсії за віком, доплата за понаднормовий стаж, підвищення, надбавка або мінімальна пенсійна виплата).

У ПФУ нагадують, що перерахунок проводився автоматично. Виплату перерахованих пенсій розпочали з 4 липня, їх усі пенсіонери отримають за графіком.

При цьому, пенсіонери, які не погоджуються з перерахунком, можуть звернутися до територіального відділення установи або навіть до суду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень