Відомо, чи збирається держава платити пенсіонерам, які виїхали за кордон

І що робити тим, хто досяг пенсійного віку поза межами України?

Українцям, які через війну виїхали на тимчасове проживання за кордон, і далі виплачуватимуть пенсії. Про це повідомили у ПФУ.

У разі виїзду пенсіонера на тимчасове проживання за кордон виплата пенсії в Україні через це не припиняється. Облік пенсіонерів, які виїжджають за кордон, органами Пенсійного фонду України не здійснюється, — поінформували у Фонді.

Щодо призначення пенсійних виплат при досягненні особою, яка перебуває за кордоном, пенсійного віку, то в установі зазначили, що вона здійснюється, згідно зі ст. 44 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за особистим зверненням або автоматично (без звернення).

Пенсія, мовляв, призначається незалежно від місця проживання.

Звернутися за призначенням пенсії можна будь-коли після появи права на пенсію.

Якщо заяву про призначення пенсії за віком буде подано протягом 3-х місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія буде призначена з дня, що настає за днем ​​досягнення пенсійного віку, — наголошують у ПФУ.

Особи, які є користувачами кваліфікованого електронного підпису або електронної системи BankID, можуть подати заяву про призначення пенсії через веб-портал електронних послуг ПФУ. У такому разі до заяви слід додати відскановані копії оригіналів документів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень