В Україні можуть зрівняти усі пенсії: що тоді буде?

На що розраховувати пенсіонерам в умовах війни

Українцям виплачуватимуть пенсії, навіть якщо економічне становище в країні стане ще гіршим. Однак пенсійні виплати громадян можуть зрівняти, залишивши лише символічну різницю у сумах. І, на жаль, багато пенсій можуть стати нижчими. Тоді цих грошей вистачатиме лише на задоволення фізіологічних потреб, кажуть експерти.

Такі прогнози щодо виплати пенсій під час війни дали у ПФУ та в Інституті демографії. Причому прогнози Пенсійного фонду виглядають більш оптимістично.

У ПФУ, зокрема, запевняють, що щомісячні виплати пенсій продовжуватимуть проводити у запланованих розмірах. Досі уряду та Пенсійному фонду вдавалося виплатити всі пенсії і навіть виконувати зобов'язання щодо підвищення виплат, взяті ще до війни, каже керівник правління ПФУ Євген Капінус.

 

Так само буде й надалі, запевняють у Фонді.

Щоправда, через військові дії не завжди і не скрізь вдається здійснити виплати до визначеного числа, але протягом місяця гроші приходять усім.

Директор Інституту демографії та соцдосліджень Елла Лібанова також переконана, що держава не залишить людей похилого віку взагалі без грошей. Навіть, якщо для виплати пенсій знадобляться додаткові дотації з бюджету (крім тих, що вже були заплановані).

- Держава в 21 ст. не може допустити, щоб непрацездатна людина голодувала, - каже Лібанова.

Втім, якщо війна затягнеться надовго, то, можливо, уряду доведеться вдатися до зрівнювання пенсій. Між більшими та меншими пенсіями можуть залишити лише незначну символічну різницю. Причому, на жаль, це вирівнювання буде не в бік підтягування менших пенсій до більших, а навпаки - у бік зниження великих пенсій до рівня маленьких.

Таким чином, держава нікого з пенсіонерів без грошей не залишить, однак зведе всі виплати лише до забезпечення фізіологічного виживання.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень